Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Liz Greene - Kapcsolódás

2014.07.09

 

b1102417.jpg

 


Liz Greene Kapcsolódás című műve túlzás nélkül tekinthető az asztrológia huszadik századi klasszikusának. A Kapcsolódás talán legfontosabb és legérzékenyebb életterületünk, a személyes viszonyaink vonatkozásában tekinti át mindazt, amit napjaink asztrológiája az emberi lélekről mondani tud, és eközben mind egyéni, mind kollektív önismeretünk értelmében hátborzongató, csodálatos és gazdagító felfedezéseket tartogat.

A kötet azonban nemcsak azoknak nélkülözhetetlen olvasmány, akik az emberi kapcsolatok rejtelmeit az asztrológiai szimbólumrendszer segítségével kívánják értelmezni. Emellett a magyar nyelvű olvasó számára idáig ismeretlen következetességgel végzi el az asztrológia alapvető meglátásainak és C. G. Jung pszichológiájának „összeolvasását” is. Olyan megkerülhetetlen jungi fogalmakon keresztül, mint az archetípus, a pszichológiai típusok, az árnyék, az anima, az animus, vagy éppen a kollektív tudattalan, fantasztikus tárgyismerettel és gondolati gazdagsággal mutatja be, hogy az analitikus pszichológia emberképe és az asztrológiai ábra útmutatásai miképpen értelmezik és gazdagítják egymást.

E lélegzetelállítóan széles perspektívájú könyv így egyben egyenrangú főhajtás is a hatásában szinte túlbecsülhetetlen svájci géniusz előtt. A mélylélektan és az asztrológiai gondolkodás egyedülálló szintézise.
/Ibolya Tamás/

Liz Greene asztrológus, jungiánus analitikus, a londoni székhelyű Center for Psychological Astrology alapítója, a modern pszichológiai asztrológia egyik legnagyobb hatású alakja.