Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A nevem...Gabriel - Film

2012.11.26

 

A NEVEM.. GABRIEL


(I AM.. GABRIEL)

Könyörtelenül forró nap, kiszáradt föld, és sikertelen gazdasági helyzet egy elhagyatott texasi kisvárosban. Az emberek nagy része munka nélkül él. Sorra mennek tönkre az üzletek és sokak házát elveszi a bank. Tíz éve még egy nyugodt kisváros volt Texas megyében, azonban azóta mintha egyik átok a másik után sújtaná a kis közösséget. A város egyre kietlenebb, haldoklik, az ott lakók egyre inkább kétségbeesettebbek.

Egy házaspár egy fiút talál a poros út szélén, a semmi közepén, és felveszik hogy segítsenek neki. Nem is gondolják, hogy Ő azért jött, hogy segítsen nekik és Promise lakosain. Senki sem tudja, hogy ki Ő vagy honnan jött. Néhányan azt gondolják, hogy válasz az imáikra, mások azt, hogy egy szökevény fiú vagy egy hamis próféta. Az egyetlen dolog, amit Gabe mond magáról, hogy azért jött, hogy segítsen.

A helyi seriff, Brody eltökélt szándéka, hogy kideríti az igazságot. De Brody-nak is megvannak a maga problémái.. egybe próbálja tartani a haldokló város. Csoda csoda után történik, a lakosok sorra ölelik a fiút. De amikor a kisváros szeretett orvosa meghal, eljön az igazság pillanata, és Gabe felfedi valódi kilétét..

"És megalázza magát az én népem, a mely nevemről neveztetik, s könyörög és keresi az én arcomat, és felhagy az ő bűnös életmódjával: én is meghallgatom őket a mennyből, megbocsátom bűneiket, és megszabadítom földjüket." (2Krón 7,14)

Kérlek a filmet azzal a tudattal nézd, hogy ez egy keresztény játékfilm, kitalált történettel..

Egy elátkozott falu, ahonnan mindenki csak menekül.
De akkor megjelenik Gábriel, és.... csodák sorozata történik, amit az emberek alig tudnak feldolgozni. Mert a változásnak nem kívülről kell jönni, hanem belülről.

Írta és rendezte: Mike Norris (Chuck Norris fia)
Érdekességek: Dean Cain is játszik benne (a Superman sorozat főszereplője)
és John Schneider (Mit tenne Jézus -első rész- főszereplője.