Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mabel Katz - a legkönnyebb út felé

2013.03.28

Mabel Katz olyan inspirációt kínál nekünk, amely egy életen át kitart. Inspirációs módszere olyan eszközökkel szolgál, amelyekre szükséged van ahhoz, hogy megváltoztathasd életed és tartós eredményeket érhess el. Módszere a lényeghez, a lélekhez ér el, és nagyon sokan mondják, hogy Mabel örökre megváltoztatta az életüket.

Mabel Argentínában született, 1983-ban költözött Los Angelesbe, ahol sikeres könyvelő, tanácsadó és adóügyi szakértő lett. Mabel 1977-ben saját céget alapított, a Your Business Inc.-t, ezzel nem csak saját sikerét sokszorozta meg, de kapacitása is bővült, hogy másokkal még közvetlenebbül tudjon dolgozni. Cége azzal ért el sikert, hogy a vállalatok terjeszkedését és növekedését segítette elő.

Mabel nemzetközileg elismert szaktekintélye az ősi hawaii problémamegoldó művészetnek, a Ho’oponopononak. E művészet lényege egyszerű: békében lehetsz, nem fontos, hogy mi történik körülötted. 12 évig intenzíven tanult mesterétől, PhD. Dr. Ihaelakalá Hew Lentől.

A legkönnyebb út - Oldd meg a problémáidat, és térj arra az útra, amely elhozza neked a szeretetet, a boldogságot, a gazdagságot és álmaid életét - című könyv szerzője. Nemrégiben publikált egy díszkiadást, amely most egy különleges ajándékot tartalmaz „El Camino más Fácil para Entender Ho’oponopono. Las respuestas Más Claras a Tus Preguntas Más Frecuentes” (A legkönnyebb út a Ho’oponopono megértéséhez. A Legvilágosabb válaszok a leggyakoribb kérdéseidre). Ez a díszkiadás választ ad a hogyan, a mikor és a hol kérdésére ezzel az ősi módszerrel. A tisztítás egyszerűen az emlékeid törlése és Zéró frekvenciára érkezés. Ugyancsak társszerzője az „Inspiration to Realization”, a „Thank God I…” és a “Más Allá del Psicoanálisis” című könyveknek.

Mabel legutóbbi könyve, „Az élet legkönnyebb útja” Engedd el a múltat, élj a jelenben, és változtasd meg az életed mindörökre, tömören és konkrét témákról szól, többek között: az intellektus, elengedés és áramlás, emlékek, megbocsátás, elvárások, értékítéletek, érzelmek, függőségek, boldogság, siker és pénz. A könyv értelmezést és gyakorlati modellt ad a könnyebb élethez a Ho’oponopono művészetén keresztül. A megértés teljes mértékben új szintjére visz bennünket, azzal, hogy hogyan engedjük el a múltat, hogy éljünk a jelenben és hogyan nyíljon meg a jövő minden lehetősége.

Mabel kurzusai egyre több szülőt vonzanak, akik elhozzák gyermekeiket, hogy megtanulják a Ho’oponopono művészetét. Ez annyira elbűvölte Mabelt, hogy ma már imád gyermekekkel dolgozni. Ennek köszönhetően jött rá, hogy nem áll rendelkezésére gyermekek számára alkalmas Ho’oponopono irodalom. Mabel büszke első,”El Camino Más Fácil para Crecer” (Felnőni a legkönnyebb úton) című gyermekkönyvére. Ez a könyv tele van szebbnél szebb illusztrációkkal, amelyek tündérmese módjára tanítják meg a Ho’oponopono alapelveit 3-tól 100 éves korig.

Jelenleg a “Frecuencia Cero” (Zéró frekvencia) Maximális eredmények, minimális erőfeszítés című könyvén dolgozik. Ehhez a könyvéhez annak a megértéséből merített ihletet, hogy mindegy, mi történik a környezetedben, ha zérón (értékítéletek, vélemények, elvárások, hiedelmek nélkül) vagy, akkor nyitott vagy és megadod az engedélyt arra, hogy maga az élet árama a megfelelő helyre az alkalmas időpontban helyezzen téged.

Mabel egyszerű és bájos stílusát már sok nyelvre átültették. Könyveit lefordították és kiadták angolul, spanyolul, koreaiul, portugálul, svédül, németül, franciául, oroszul, kínaiul, héberül és románul, olaszul, csehül, horvátul, japánul, lengyelül és magyarul.
Kaliforniában, Los Angelesben a latin közösség egyik sztárja lévén, ahol házigazdája volt saját népszerű rádió- és televízió-műsorának, a „Despertar”-nak (Ébredés) és a Mabel Katz Show-nak, Mabel azzal segített a spanyol nyelvűeknek, hogy olyan eszközökkel látta el őket, amelyek a cégalapításhoz, a megfelelő kapcsolatok kialakításához és az anyagi sikerek eléréséhez szükségesek.
Személyes sikereinek és spirituális nagylelkűségének köszönhetően Mabel számos helyi és nemzeti díjban részesült. Ezek között van a Business Woman of the Year 2005 (Az Év Üzletasszonya 2005), a Los Angeles Fővárosi Kereskedelmi Kamara díja. 2006-ban megkapta a Sol Azteca (Azték Nap) és a rangos Members Choice Award (Tagok Által Odaítélt Díj), amely a Latin Kereskedelmi Szövetség díja. Ugyancsak 2006-ban egy volt a kilenc hölgy közül, akik az országban megkapták az Anna Maria Arias Memorial Business Fund Award (Anna Maria Arias Emlék Alap Üzleti Díj) díjat.

Mabel 2012. szeptember 28-án a Broadway-en rendezett Nemzetközi Filmfesztiválon az emberiségért és a világbékéért végzett tevékenységéért elismerésben részesült .

Mabel ma már nemzetközileg elismert. Tíz évvel saját cégének alapítása után Mabel úgy döntött, hogy sikeres könyvelő- és adószakértői irodáját bezárja, rádió- és televízió-műsorait megszakítja, hogy a szenvedélyének élhessen. Most, mint szerző, szemináriumvezető és konferenciák rendezője utazza körbe a világot, inspirációt nyújtva a különböző kultúrából származó és eltérő nyelveken beszélő embereknek.

Mabel készen áll interjúkra, beszélgetésekre és szemináriumokra.

Ho’oponopono meditáció

„Sokan kérdezik tőlem, hogy meditálok-e. A válaszom: NEM. Vagyis ha azt kérdezed, hogy meditálok-e 15 percet reggel és 15 percet este, nos, a válaszom NEM lesz, mert valójában napi 24 órát meditálok. Az én meditációm a Ho’oponopono; ezt a meditációt napi 24 órában gyakorolják, heti 7 napon át és az év 365 napján.A MI emlékeink és programjaink napi 24 órában hangzanak.
Én mindig Istent (Szeretetet) teszem első helyre az emlékek helyett, minden pillanatban, minden lépéssel, amit megteszek, minden döntéssel, amit meghozok, nem csak reggel 15 percig és este 15 percig, hanem egész nap és mindennap.

A Ho’oponopono egy módja a segítségkérésnek és az engedélyadásnak. Vagyis Isten szerint cselekszem, a magam módja helyett.Egyetemes törvény, hogy ha kérsz, kapsz, ha bekopogtatsz egy ajtón, az kinyílik.Meglátod, azt mondjuk, hogy elengedünk és engedélyt adunk Istennek, de nem: aggódunk. Azt mondjuk, hogy elengedünk és engedélyt adunk Istennek, de gondolkozunk!Ahhoz, hogy eredményt láss, 100%-ban el kell engedned az elvárásaidat és BÍZNOD kell. Ugyanígy el kell fogadnod, hogy Isten jobban tudja, mi a megfelelő és a tökéletes a számodra. Mivel te nem tudod, mi az, a te dolgod elengedni és engedélyt adni Istennek, nyitottnak lenni a lehetőségekre, amelyek feltűnnek az utadon.Fel kell hagynod a címkegyártással: “Ez megfelelő”, “Ez nem megfelelő”, “Ez működik”, “Ez nem működik”. Te nem tudod! A te értelmed soha nem fogja tudni.Mesterem, Dr. Ihaleakalá Hew Len mindig azt mondja, hogy ha tudnánk, mi történik, amikor azt mondjuk, “Köszönöm” vagy “Szeretlek”, soha nem hagynánk abba. Folyton tisztítatnánk (elengednénk az elvárásainkat).Minden alkalommal, amikor megtesszük a magunkét, engedélyt adunk (elengedünk) Istennek, Isten megteszi a Magáét (átváltozás). Mivel az értelmünk nem képes látni és érezni ezt, azt mondjuk, nem működik! Sok tisztítanivalónk van, ezért folyamatosan tisztíts és kezdj bízni.Van két fontos egyetemes törvény, amelyre emlékeznünk kell: A legkisebb erőfeszítés törvénye (Ho’oponopono) és Az elfogadás törvénye (A minden tökéletes elfogadása).Isten engedékeny. Az élet könnyű. Mi vagyunk azok, akik mindent bonyolítunk, minden alkalommal, amikor beleragadunk és reagálunk, ahelyett, hogy elengednénk.
Tudom, hogy ha gyakorolni és bízni fogsz, tetszeni fog és egyet fogsz érteni velem. Ez a legkönnyebb út.”

Mabel Katz