Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bölcsességek - Idézetek

2010.06.22

Meditáció - Paulo Coelho

" Alef "

"…Minden reggel, amikor még üres az elméd, szentelj egy kis időt az Istenségnek.
A levegőben van egy kozmikus erő, amit minden kultúra másképp nevez, de ennek nincs jelentősége. Az a lényeg, hogy tedd azt, amit most mondok. Lélegezz mélyet, és kérd azt, hogy a levegőben lévő minden áldás szálljon be a testedbe és árassza el minden sejtedet. Azután lassan fújd ki a levegőt, és árassz magadból nagy örömöt és békét. Ezt ismételd meg tízszer. Magadat is gyógyítod vele, és a világ gyógyításához is hozzájárulsz.
- Mit akarsz ezzel mondani?
- Semmit. Csak végezd el a gyakorlatot. Lassanként eltörli mindazt, amit a szerelemmel
- kapcsolatban érzel.
- Ne hagyd, hogy elpusztítson egy olyan erő, amit azért tettek a szívünkbe, hogy mindent jobbá tegyen. Amikor belélegzel, szívj magadba mindent, ami az égen és a földön létezik. Amikor kilélegzel, árassz szépséget és termékenységet. Higgy bennem, meglesz az eredménye…" 

catalina-estrada2.jpg

*

A szívedet nyisd ki, ne az elmédet!

Kezdjük rögtön egy idézettel:

„Lélek mindnyájatok szívében ott lakozik. Ekképpen a Lélek felemelése az agyba, az agy megvilágosodását jelenti. 'Agyatok megvilágosodása' azt jelenti, hogy annak korlátozott kapacitása korlátlanná kell váljon Isten 'felismerése' tekintetében. Hogy milyen hatalmas is Ő, hogy milyen csodálatos, milyen nagyszerű. Ez azt is jelenti, hogy az ember agya képes teremteni. Természetesen teremt, de a halott anyagból. De mikor a Lélek az agyba emelkedik, akkor élő dolgokat teremtetek, a Kundalini élő munkáját...
Miképpen minden atomnak, molekulának van magja, úgy lelke is van. Úgy is mondhatjuk, hogy a molekula vagy atom magja olyan, akár egy 'agy'...De az, ami magát a magot irányítja az a lélek (Spirit), mely a magban lakozik. Tehát ti most a test figyelmével rendelkeztek - az atom teljes testének figyelmével, ezután van a mag és a magban a Lélek.
Ugyanígy nekünk is megvan ez az (emberi) testünk, a test figyelme, ezután jön a mag, amely az agy, majd a Lélek (Spirit), mely a szívben van. Tehát a lélek irányítja az agyat. De hogyan? Azáltal, hogy a szív körül van hét aura, melyek száma bármekkorára sokszorozódhat - hét a 16000. hatványon nagyságig - ezek figyelik a hét csakrát - a 16000. hatványon.
Nos, a Lélek ezen az aurán keresztül figyel. Figyel, újra csak azt mondom, figyel, ezen az aurán keresztül. Ez az aura figyeli a hét központotok viselkedését az agyatokban. Egyben figyeli az összes ideget, melyek az agyat működtetik. Ismét (azt mondom) figyel. De amikor a Lelket az agyba emelitek, két lépéssel előre haladtok...tehát az az első állapot, amikor a figyelő aurák kommunikálni kezdenek az agyban lévő különböző csakrákkal és elkezdik integrálni azokat.
De amikor a Lelketeket az agyatokba emelitek - ez a második állapot - akkor igazán Önmegvalósultakká váltok, teljes mértékben. Teljes mértékben, mert ekkor az Énetek, ami a Lélek, válik az agyatokká. A cselekvés nagyon dinamikus lesz. Majd ez megnyitja az 5. dimenziót az emberben. Először, amikor megvalósultakká, kollektívan tudatossá váltok és elkezditek felemelni a Kundalinit, átléptek a 4. dimenzióba. De amikor a Lelketek az agyatokba emelkedik, akkor az 5. dimenzióvá váltok - ami azt jelenti, hogy a Cselekvővé váltok.

Például az agyunk azt mondja „emeld fel ezt a tárgyat". Tehát ti megfogjátok azt a kezetekkel és felemelitek. Ti vagytok a Cselekvők. De amikor az agy a Lélekké válik, a Lélek a Cselekvő. És amikor a Lélek a Cselekvő, akkor ...teljesen Önmegvalósulttá váltok.”

Kivonat Shri Mataji Nirmala Devi egyik beszédéből,
melyet 1984. február 29.-én mondott el az indiai Pandharpurban. 

sz__vcsakra.jpg

 Hallgass a lelkedre!

Miért?

A Léleknél bölcsebb tanácsadót nem találsz!

"A valóság és igazság nem a racionális, vagy lineáris gondolkodás termékei. Az abszolút bölcsességből erednek, amikor az spontán módon megnyílvánul a lélek fényéből eredően. Az Önmegvalósulást megelőzően valaki lehet, hogy egyetért, lehet, hogy nem, de az igazság az, hogy a lélek a mindenható Isten visszatükröződése, a szívünkben.

Csak az Önmegvalósulás után, és csak akkor lehet közvetlen tapasztalatot szerezni a lélekről. Ekkor kinyilvánítja erőit az ember személyiségében, és fénye egy új tudatosságban világítja meg a tudatot. A lélek Isteni intelligenciája minden irányban szétárad. Nem lineárisan mozog, mint a racionális gondolkodás. Nem részleges, elfogult vagy manipulatív, hanem egyszerűen olyan, mint a nap sugarai. A sötétség és tudatlanság minden területét megvilágítja....

...A lélekből a lángoló valóság ereje minden irányba ragyog, és behatol mindenbe, a legmélyebb kérdésekbe és problémákba. A lélek ereje határtalan, és folyamatosan megvilágít minden területet, még a legnehezebbeket és leghomályosabbakat is. Szóba se kerülhet, hogy miután elért egy pontig, meg kelljen hátrálnia, zűrzavarba és hibákba irányítva az elmét, ahogy a lineáris tudatosság ezt elkerülhetetlenül teszi.

Ellenkezőleg, bárhová is irányul a figyelem, megvilágítja azt, és az ember teljesen világosan, kiegyensúlyozott és kézzelfogható módon látja a valóságot. Ez azért van, mert a valóság az, ami. Nem úgy, mint a korlátolt ego (vak tudatosság), a lélek nem akar és nincs is szüksége arra, hogy eszméket manipuláljon, hogy összhangba hozza azokat racionális kivetítésekkel, hogy megfeleljen egy érv vagy valamilyen mentális magyarázat követelményeinek. A probléma az, hogy az igazság nem képes kompromisszumokra. A mély és tiszta szeretet alapjain áll.

Ezért van az, hogy valaki, aki ismeri az igazságot, néha elkerül másokat, mert látomását nem tudja úgy igazítani, hogy illeszkedjen mások mentális kivetítéseinek legnépszerűbb,legsikeresebb vagy legdivatosabb elképzeléseihez. Az Abszolút talpazatán áll, és tudja, hogy az ésszerűsítő modernizálók zűrzavara és káosza mögött a Valóság és Abszolút Igazság Birodalma van. Tudja, hogy ezt a valóságot nem lehet elérni a racionalitás által, az ego korlátain belül, csak a felemelkedésünkkel. Ez nem valami képzeletbeli dolog, hanem lelkünk megtapasztalásának megvalósulása.

A lélek olyan, mint egy kerék szilárd tengelye. Ha a figyelmünk eléri a mozdulatlan, szilárd tengelyt létünk kerekének (ami állandóan mozog) a legközepén, a lélek által elnyerjük a megvilágosodást, a belső béke forrásává válunk, és elérjük a teljes nyugalom és önismeret állapotát."

Kivonat Shri Mataji Nirmala Devi egyik beszédéből.

A Sahaja (Szahadzsa) jóga megalapítója)

mataji.jpg

 

 ***

Tartalékok

“Mindenből kettőt tartsunk kéznél, ami az élethez kell.
Ekkor az életünk is kétszer annyit fog érni.
Két mosolyunk, két kedves szavunk legyen egy helyett.
Megkettőzött szeretet, türelem, jóindulat
– az élet mindennapos kellékei.
A jóból, a kellemesből tartalékunk legyen,
– hisz kétszeresen kell azt osztogatnunk.
A természet bölcsen gondoskodott az egyről:
társat rendelt mellé, hogy törékenységétől megóvja.
A férfihez a nőt a nőhöz a férfit. Az emberhez embert.
A szeretethez szeretetet.
Mindenből kettőnk legyen.
Így ha apadna a szeretet, fogyna a türelem,
csappanna a jóindulat, ott a tartalék a kezünk ügyében.
Tudjuk, hogy hol keressük őket, és boldogságunk is megduplázódik.”

Tatiosz

***

A Plejádiak bölcsessége

Üzenete

„Álmodozzatok bölcsen, hogy megtaláljátok
a leginkább vágyott jövőt, s horgonyozzátok azt le
a szívetekben, tudván, hogy az út kiválasztatott!
Sokféleképpen lehet szemlélni az életet;
s az, hogy hogyan értelmezzük a világot,
természetesen attól függ, hogy miben hiszünk.
Feladatunk, hogy felszabadítsuk magunkat
a félelem zsarnoksága alól.
Az lesz, amit választunk;
gondolataink, álmaink, és
szándékaink változtatnak
a valóság struktúráján.
Válasszunk tehát bölcsen
és álljunk ki az álmaink mellett!"

Barbara Marciniak

***

 Eljátszatlan zene -  Osho

"A szanszkritban a náda szó azt jelenti: ’zene’: de a spanyolban azt jelenti: ’semmi’. Ez is egy csodálatos jelentés, mert az a zene, amelyről én beszélek, a semmi zenéje, a csend zenéje. A misztikusok eljátszatlan zenének nevezik.

Létezik egy zene, amely magától létezik, amely egyszerűen ott áramlik rejtetten a lényünkben: ez a belső harmónia zenéje. Létezik egy zene a külső szférában is - a csillagok, a bolygók harmóniája; a létezés egésze olyan, mint egy zenekar. Az emberi lények kivételével minden összhangban van egymással; minden egy hatalmas harmónia része. Ezért van annyi kecsesség a fákban, ahogy az állatokban és a madarakban is. Csupán az emberiség lett kellemetlen, és ennek az az oka, hogy fejleszteni próbáljuk magunkat; azon igyekszünk, hogy valamivé váljunk.

Abban a pillanatban, hogy a valamivé válás vágya megszületik, kellemetlenné válsz, kiesel az összhangból, mert a létezés csupán azt akarja, hogy legyél; a valamivé válás egyfajta láz az elmében. Az emberi lények sosem elégedettek. Ez az elégedetlenség teremti a kellemetlenséget, mert az emberek tele vannak panasszal, csak panasszal és semmi mással. Az emberek ezt akarják meg azt akarják, és sosem elégedettek; ha megkapják, akkor többet akarnak. A "többet" állandósul, az elme folyton többet és többet kér. A valamivé válás emberi betegség.

Abban a pillanatban, hogy eldobod ezt a vágyat, hirtelen meghallod a zenét. És amikor az a zene szétárad, végigáramlik benned mindenütt, azután túlcsordul rajtad másokhoz, megosztássá válik. Ez a buddhák kegyelme. Tele vannak belső zenével, harmóniával, és a harmónia túlcsordul más embereket is elér."

( bejegyezve:2010.október 5.)

                                       

Szvámi Ráma

" Még nem adtam át egy fontos mantrát "

" Kérlek! Bárhol is élj,bárhová is menj, bármilyen állapotba is légy, még ha fájdalom és szenvedés gyötör, emlékezz szavaimra: Tanulj meg boldog lenni. Senki sem tud azzá tenni. Nincs olyan gyógyszer, mely boldoggá tehet. Magadat kell azzá tenned.Bármerre is jársz, légy boldog. A boldogság a józanság állapota, melyben senki és semmi nem zavarhatja meg elménket.Az anyagi célokért, dolgozni,hajtani kell. A boldogság nem ilyen.A boldogság bennünk van. A külvilág csak összezavar és felemészti energiánkat.Az anyagvilág még senkit sem tett boldoggá.De el nem menekülhetünk előle, hiszen ebben élünk. Nem azért születtünk,hogy szomorúak legyünk.Követnünk kell ezt a belső hangot - persze sírhatunk is ,de akkor örömkönnyeket hullajtsunk. Folytonosan emlékeznünk kell a bennünk rejlő szeretetre és fényre.Mindenünket fel kell használnunk egy magasabb cél elérésére.Ez a magasabb eszmény a boldogság"


HERMÉSZ TANÍTÁSAIBÓL ( 2010.február 15.)

J. van Rijckenborgh

„Az Embernek mindig a szíve tisztaságára, a szívszentély hétszeres megtisztítására kell törekednie. Mert a szív bizonyos értelemben a Rózsa lakása. A szívszentély az egyetemes világosság tükre. A szívszentély maga Isten.
Ha az ember a szívszentélyét illetően tisztává válik, ha a jelölt őszintén és állhatatosan törekszik az ilyen tisztaságra, és a világosság ennek következtében beköltözhet hozzá, akkor érzéki életével együtt a gondolkodási élete is teljesen megváltozik. A szív hétszeres tisztulásának aztán a tett világa is megfelel. Akkor ez az ember mindenben tiszta, bármit is tesz. Az emberi rendszer hormonműködése csak ekkor változik meg, és a jelölt csak ekkor lép be az igazi léleknövekedés állapotába, a jónak a területére”


Szvámi Ráma (2010.február 11.)

Elmélkedjünk az élet Urán.

" Ő mindenütt jelen van.Ezért bennem is ott lakozik. Hogy tagadhatom meg őt? Hogy mondhatom azt, hogy Aki mindenben megtalálható, énbennem nem él? Magasabb rendű lennék Istennél? Nem. Akkor hát bennem kell,hogy éljen. Hogyan lehetséges egy ilyen magasztos lénynek egy ilyen jelentéktelen testben élnie? Ez maga a Szépség. Ezért a leghatalmasabb, mert a legapróbban is jelen van."


A bölcsek észreveszik ezt, mások nem.

Gandhi ( 2010.február 10.)

" Mindenkinek azt kellene érezni,hogy önmaga egy élő szentély, mivel a végtelenség mindenkiben ott lakozik. Nem vagyok szent, csupán szentély. Miként a szentély is téglából, malterből és egyéb anyagokból épül, az én testem is az öt tattvából, az öt elemből áll. Bensőmben lakozik az Ő Fensége."

A.J.Christian A tudás csak illúzió ( 2010.január 30.)

Mi az igazság?

Az igazság? Olyan nincs, mert az csak nézőpont kérdése. Valóságról lehet beszélni, de arról sem kell, mert ahogy én, úgy Te is észreveheted…
Ha megfigyeled, emberként mindenben csak hiszel. Az elméd elhiteti veled, hogy tudásod is van, de ez csak látszólagos. Mert noha tudod, hogy ha kiejted a kezedből a kulcsodat, akkor az a gravitáció miatt leesik a földre, ám ez valójában nem tudás, csak a tapasztalat szülte bizonyosság. Mert hát nem tudod sem megfogni, sem megérinteni, sem megteremteni vagy elpusztítani a gravitációt. Egyedül megfigyelni tudod, és minél tovább figyeled, annál újabb és újabb valóságokat fedezel föl róla…De tudni sosem fogod. Mert csak azt tudhatod, aminek tudod a kezdetét és a végét – amíg az alfa és az ómega ismeretlen, addig a tudás csak illúzió, mert minden pillanatban fölfedezhetsz valamit, ami felborítja az elméletedet.
Tehát ha bölcs vagy, akkor a tudást hagyd a fenébe. Inkább fordulj a valóság felé ! A valóság pedig az életed. A tetteid. A cselekedeteid. A valóság az, hogy van, amiért küzdened kell, és van, ami a „ szerencsének „ köszönhetően belepottyan az öledbe; van, amiért mindent megteszel, mégsem sikerül, és van amit nem is akarsz, mégis összejön. A kérdésre a keresett válasz egyszerű: ne törődj azzal, amit mások mondanak, és cselekedj! Ne foglalkozz azzal, amit a szüleidtől tanultál, és tedd, amit tenned kell!
A valóság a maga végtelen bonyolultsága miatt egyszerű: fogadd el, hogy az életed bizonyos eseményeiért tehetsz – és tenned is kell -, másokért viszont nem. S, hogy miképp ismerheted föl ezeket a pillanatokat?
Nos mindig tegyél meg mindent az álmaidért, mindent, ami nem ellenkezik az erkölcsöddel! S miután kifogytál az ötleteidből és a lehetőségeidből, engedd el az akaratodat, és hagyd hogy az élet új lehetőségeket tárjon eléd; a görcsös akarat éppúgy nem vezet eredményre, mint a sült galamb várása, azonban a kettő együtt mindig meghozza a kívánt eredményt. Mert hát így, akarással és nem akarással éppúgy megéled a Mindenség kettősségét - élet-halál, férfi-nő, fekete-fehér stb. -, mint a körülötted és benned lévő valóság.

Aiszkhülosz ( 2010.01.22. )

" ...Bármennyi sebet kapott is valaki, nem hal meg addig,míg be nem töltötte a számára kiszabott életidőt:éppígy egyetlen ember sem kerülheti el rendelt végzetét,üljön bár nyugodtan a tűzhelynél saját fedele alatt. "

NINCS HATALMASABB ANNÁL A GONDOLATNÁL, AMELYNEK ELÉRKEZETT AZ IDEJE.

Tudjuk,hogy az egónknak gyakorlatilag semmi hatalma nincs afelett, hogy mi történjen velünk: a testünk az ego vágyairól és véleményétől függetlenül növekszik, fejlődik, változik és hanyatlik.Tudjuk,hogy végül le fogjuk vetni ezt a gúnyát, melyet egy életen át viselünk - és nem akkor, amikor az egónk úgy dönt, hanem amikor ennek a gondolatnak elérkezik az ideje.Aiszkhülosz szerint a Szellem ránk vonatkozó terveivel összhangban fogjuk elhagyni a Földet, és lerázni magunkról fizikai testünket. Azt tanácsolja,hogy bízzuk a Forrásunkra, hogy erre tizenhét,huszonöt vagy százöt éves korunkban állunk készen.

Mint látod hinnünk kell egy olyan univerzumban, melyet az egónknál magasabb értelem teremtett és irányít - és amelyben nem fordulhatnak elő véletlenek.

Amikor egy gondolatnak elérkezett az ideje, nem lehet megállítani - azonban azzal,hogy rezgéseinket felemeljük és összehangoljuk a Lét Egyetemes Forrásának rezgéseivel, előidézhetjük az adott gondolat idejének elérkezését.Képesek vagyunk felemelni tudati szintünket az ego - és csoportdominanciától odáig, amit én " látnoki tudatnak nevezek ", és újra kapcsolatba léphetünk Isten elméjével. Tudásunk révén, ami a tudatnak a hitnél magasabb szintje, minden kételyt elűzhetünk. Ilyenkor úgyszólván ugyanazt látjuk, amit Isten lát. ( Dr. Wayne W. Dyer )

Krisna ( 2010.01.21. )

( spirituális klasszikus )

" A lelket semmilyen fegyver sem képes feldarabolni, tűz nem égeti, víz nem nedvesítheti, és a szél nem száríthatja.Az egyéni lélek törhetetlen, oldhatatlan, és sem megégetni sem felszárítani nem lehet. Ő mindent átható, örökkévaló, változhatatlan, rendíthetetlen és örökké ugyanaz."

Ez a spirituális klasszikus arra emlékeztet bennünket,hogy nem csupán egóval rendelkező fizikai teremtményként létezünk, hanem olyan Énként is, melytől elválaszthatatlanok akarunk lenni a mindent-átható és örökkévaló Szellem állapotában. Ez a mi valódi lényegünk. Ha behatolunk e bensőnkben rejlő térbe, és életünk valamennyi élményét ebből a nézőpontból szemléljük, akkor állandó ihletettség ébred bennünk.

Ha Krisna tanácsa szerint cselekszünk, és tudatosítjuk Énünket, valódi lényünk örökkévalóságának tudatában élhetünk. Ez nagy vigaszt jelent, hiszen így feledhetjük a bánkódást, és ihletetté válhatunk.

Ha illúzióként tekintesz erre a fizikai világra, irónikus módon jobban ki fogod tudni élvezni, és közben megmaradsz az ihletettség állapotában. Nevess minél többször azon, hogy mekkora jelentőséget tulajdonítasz - ahogy még oly sokan - a mindennapok körülményeinek ! Szemléld a dolgot a örökkévalóság távlatából, és azon fogod észrevenni magad, hogy könnyítettél nehéz terheden.

Az egód azt akarja,hogy az önteltség állapotában élj, a benned lakozó Szentlélek azonban tudja, hogy az egyetlen igazán fontos dolog az,hogy összhangban légy a Szellemmel.Ezért bármi, ami nem a Szellemből fakad - mint félelem, a betegség, az aggodalom, a szégyen, a harag és a hasonlók - megérdemli, hogy kinevesd.


Osho ( 2010.01.19. )

„Mi elfelejtettük, hogyan kell várakozni; és ez szinte tragédia. Az egyik legértékesebb kincsünk a várakozás képessége; kivárni a megfelelő pillanatot. Az egész természet mindig a megfelelő pillanatra vár. Még a fák is: tudják, mikor van itt a virágzás ideje, és tudják, mikor kell elbúcsúzni a levelektől és csupaszon állni az ég alatt. Ők csupaszságukban is gyönyörűek... amint mély bizalommal várják az új levelek növekedését, az újraszülető lombkoronájukat.
Mi azonban elfelejtettük, hogyan kell várni - mi mindent azonnal akarunk. Ez óriási veszteség az emberiség számára...
Ha csendben várakozol, észre fogod venni, hogy valami mélyen legbelül ott növekszik benned - a te valódi lényed. Egy nap akkorára nő majd, hogy lángra lobban, és akkor az egész személyiséged elhamvad: új ember lesz belőled. És csak ez az új ember tudja, hogy mi az az ünneplés, csak ez az új ember ismeri az élet örök nektárját."Johann Wolfgang Goethe ( 2010.01.14.)

" A türelmet a kor hozza meg.Egyetlen olyan hibát sem látok, melyet én maga, ne követhettem volna el egy vagy más alkalommal."

Ramana Maharsi

" Való igaz,hogy az isteni akarat mindenkor és minden körülmények között uralkodik...Semmi szükség rá,hogy elsorold Istennek a kívánalmaidat. Ő maga tisztában van velük, és gondja lesz rájuk..."

Rainer Maria Rilke

" A lehető legnagyobb mértékben kell elfogadnunk létünket; mindent, a példa nélkül állót is fel kell vállalnunk. Lényegében ebben az egyetlen esetben kívántatik meg tőlünk bátorság: hogy legyen merszünk a legkülönösebb, a legképtelenebb és megmagyarázhatatlanabb dologgal is szembenézni, amivel csak találkozhatunk."


A Szellem nyelve ( 2010.01.09.)

Sai Baba

" Amikor megkérdezik az emberektől, hol van Isten, ők az égre mutatnak, vagy valami messze-távoli régióba; nem csoda hát,hogy Isten nem mutatkozik meg előttük! Ébredj rá,hogy Ő ott van benned, Veled mögötted, és mindenhol körülötted; és mindenhol látható és érezhető."


Hogyan ismerhetjük fel, amikor spirituális Forrásunk lép kapcsolatba velünk?

A szellem üzenetei nem szükségképpen a mi anyanyelvünkön hangzanak el, hiszen Őt semmilyen szempontból nem határolják be a szavak (legyenek akár írottak vagy kimondottak) a velünk való kommunikáció kizárólagos eszközeiként. Ne feledd, hogy a Szellem világa az univerzum legmagasabb szintű és leggyorsabb energiájából áll - ez az energia olyan magas rezgésszámú, hogy a láthatatlant részecskékként, majd azon formákként jeleníti meg, melyeket látunk, tapintunk, ízlelünk, hallunk és szagolunk az érzékeinkkel. Neki mindössze annyit kell tennie, hogy működésbe hozza a teremtés végtelenül titokzatos hatalmát, és magas rezgésszámú energiái útján útmutatást és segítséget küld nekünk.

" Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges" ( Mt 19:26).Azt szeretném miközben az itt következő gondolatokat olvasod a Szellem nyelvével kapcsolatban, tartsd szem előtt ezt az idézetet- Bármilyen furcsának tűnjön is némelyik kommunikációs forma, amelyről beszélek, és bármekkora kísértést érezzen is az egód, hogy puszta véletlenként elvesse, és megfossza az értelmétől, ne feledkezz meg róla, hogy " Istennél minden lehetséges".

Egy olyan forrás energiájával kommunikálunk, mely világokat teremt, mely nem ismer korlátozásokat és természetesen nem azokat az alacsony energiájú és lusta nyelvű módszereket használja, amelyeket mi.A Szellem az azonnali kommunikációt használja, rákapcsolódva olyan magasabb szintű képességeinkre, mint a telepátia, az intuíció, az ösztönös megérzés, a pszichikus tudatosság, a szellemi éleslátás, a clairvoyance, a hatodik érzék és még továbbiak.

A ragyogó költő, Rainer Maria Rilke mindezt megfelelő távlatba helyezi következő megállapításával: A lehető legnagyobb mértékben kell elfogadnunk létünket; mindent, a példa nélkül állót is fel kell vállalnunk. Lényegében ebben az egyetlen esetben kívántatik meg tőlünk bátorság: hogy legyen merszünk a legkülönösebb, a legképtelenebb és megmagyarázhatatlanabb dologgal is szembenézni, amivel csak találkozhatunk.

Állj készen a Tanítómesterre!

Évezredek óta tudjuk, hogy " mikor a tanítvány készen áll, a tanító is megjelenik". Nos , a tanítómestereink mindig jelen vannak, hiszen ők a Szellem ajándékai. A valódi kérdés az, hogy mi készen állunk -e ráhangolódni a megtanulandókra. A kulcsszó itt a készség - vagyis fogékonynak kell lennünk minden lehetőségre, és meg kell bíznunk intuitív megérzéseinkben. Ha eltűnődünk, hogy valami esetleg Isten üzenete volt -e, ez azt bizonyítja, hogy nyitottak vagyunk a megérzéseinkre. A gondolataink szentek, és maguk igazolják Istenhez fűződő kapcsolatunkat, nincs tehát szükség arra, hogy bárki vagy bármi megerősítse őket.

Teremtőnk figyel, és oly módokon válaszol, melyek nem szükségképpen felelnek meg az anyagi világ törvényeinek- vagyis nem olyan fizikai forrásból fogunk üzenetet kapni, mely összhangban áll az oksággal, a fizika törvényével vagy akár a "lehetségesről" alkotott elképzeléseinkkel.A mi feladatunk az, hogy a tőlünk telhető legjobban hozzáigazítsuk rezgéseinket ehhez a spirituális energiához.

Életbe vágóan fontos,hogy fogékonyak legyünk az összehangolódás nyelvére, hogy mennyire hajlamosak vagyunk puszta véletlenné leértékelni ezeket az üzeneteket. Egy végtelen univerzumban, melyet minden pillanatban, egy szervezett értelem tart fenn, nem fordulhat elő olyasmi, hogy véletlen.

( részlet: Dr. Wayne W. Dyer Inspiráció c. könyvéből )

Helene Hadsell leveléből

Fordította Dr. Domján László ( 2010.01.08.)

" Lehet,hogy nem tudjuk irányítani bolygónk sorsát, de irányíthatjuk saját gondolatainkat és cselekedeteinket.Eljött az idő, hogy mindenkit emlékeztessünk arra, hogy azok vagyunk , amit gondolunk.

Az emberi faj minden tagja azért született erre a bolygóra, hogy a szellemi fejlődés útjára lépjen.Észrevetted e,hogy akik tudatában vannak az ember spiritualitásának, szinte lebegve járnak, gyakran mosolyognak, megölelnek és megdicsérnek, és mindezt mindenféle viszont szolgáltatás nélkül teszik? Azt is érezheted, hogy tisztaság, őszinteség és valamilyen varázslatos aura lengi őket körül.

A spiritualitás a feltétlen nélküli szereteten alapszik, és szabad akaratunktól függ, hogy mit kezdünk vele. Milyen csodálatos világban is élhetnénk, ha mindenki a spiritualitás "gyengéd erejét " használná ! A világot jelenleg rendkívüli mértékben meghatározó negatív energia szinte a semmibe veszne.

ha hozzám hasonlóan az a célod,hogy a 2010- es évet egészségesen és bőségben töltsük el, akkor adnék ehhez néhány tanácsot:

Újévi fogadalmad legyen a megbocsátás és a felejtés !

Emlékezz arra,hogy amit másoknak okozol, azt maga d is meg fogod tapasztalni !

Tápláld hitedet, és ne hagyd kihunyni a reményt !

Ne hagyd, hogy kételyeid és negatív gondolataid elnyomjanak ! A gondolkodásodat te irányítod!

Tiszteld a másikat, és engedd, hogy a szeretet hullámai átjárjanak, s körülöleljék mindazokat, akik jelened részei."

A Szépség és a Művész ( 2009.12.17.)

Szabó Judit: Lélekből újjászületve c. könyvéből - részlet

" A Szépséggel találkozni minden művész izzó vágya.Sokan vannak,akik megpróbálják, de csupán beteljesületlen szerelemmel kergetik egész életükben.A Szépséggel szerelembe esni mélységes szenvedély - s a művész, aki nem tud eljutni Hozzá, boldogtalan koldus lesz, aki megbánta, hogy valaha is bebocsátásért könyörgött a Szépség palotájába.

A Szépség érintése - isteni érintés.Betölti s felemeli lelkedet oda, ahol az élet a maga teljességében megnyilvánul.A tiszta Létezésbe. Oda, ahol Isten jelen van az Igazságban, a Bölcsességben és a Szépségben. Oda, ahol a Bölcsesség Igazság és a Szépség Bölcsesség.Ezért részegülnek meg néhányan azok közül, akiknek valaha is megnyílt ez a Palota.

Akiknek lelkét megérintette a Művészet, izzó vágyat fog érezni, hogy találkozzon a Szépséggel.Nem egyszer, s nem kétszer.Szomjazni fogja e találkozásokat. A valódi művész tudja, hogy a Szépség lehajol hozzá, s rajta keresztül áramlik a lezárt létbe - s ő nem kényszerítheti a Szépséget, hogy szállást vegyen lelkében.

A Művész lelke maga a művészi alkotás. Az lesz nagy Művész, aki önnön lelkét csiszolta ragyogó gyémánttá, melyen akadálytalanul ragyog át az Egyetlen Fény."Segítsen Téged ez a vers, hogy utadra rátalálj ! ( 2009.12.16.)

(forrás: Szögjal Rinpocse - Tibeti könyv életről és halálról )

ELSŐ FEJEZET
Megyek az utcán. A járdán mély gödör.
Beleesem.
Elvesztem... Tehetetlen vagyok.
Nem az én hibám.
Egy örökkévalóság mire kimászom.
MÁSODIK FEJEZET
Megyek ugyanazon az utcán.
A járdán mély gödör.
Úgy teszek, mintha észre sem venném.
Megint beleesem.
Alig hiszem el, hogy újra itt vagyok.
De nem tehetek róla.
Még most is sokáig tart, mire kimászom.
HARMADIK FEJEZET
Megyek ugyanazon az utcán. A Járdán mély gödör.
Látom.
Beleesem... amolyan megszokás... pedig számítottam rá.
Tudom, hol vagyok.
Az én hibám.
Azonnal kimászom.
NEGYEDIK FEJEZET
Megyek ugyanazon az utcán.
A járdán mély gödör.
Megkerülöm.
ÖTÖDIK FEJEZET
Másik utcán megyek.

Ron Christian (2009.12.13.)

" Merj álmodni, mert az álmok álmodói meglátják a holnapot. Merj kívánni, mert a kívánság a remény forrása, s a remény éltet bennünket. Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát. Ne félj olyat látni, amit senki más nem lát. Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban...mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai."

Könyvajánló - Dr. Wayne W.Dyer: Inspiráció

Az inspiráció és saját nagyszerűséged (2009.12.03.)

Ahhoz,hogy egy ember megváltozzon, én-tudatának megváltoztatására van szükség.

- Abraham Maslow -

Elsődleges létező vagy.Isten lényegének elkülönült darabja, aki magában hordoz Belőle egy bizonyos részt.Akkor hát miért nincs tudomásod nemes születésedről?Egy Istent hordozol magadban, szerencsétlen nyomorult, és mit sem tudsz róla.

- Epiktétosz -

" Ki vagyok én? " ez a " nagy kérdés ".Olyannyira megszoktuk,hogy azzal azonosítjuk magunkat,amit birtokolunk,amit elérünk,amit megkeresünk,és amit mások gondolnak rólunk, hogy elvesztettük kapcsolatunkat eredeti énünkkel.A válasz iménti kérdésre így hangzik: Isten lényegének egyedülálló darabja vagyok. A szellem állapotából származom,mégis megfeledkeztem erről az alapvető igazságról. Ezzel a tudattal mindnyájan eltökélten kutatnánk végső elhívatásunkat, és ihletett életet élnénk.Önmagunkat spirituális lényként fognánk fel, aki mentes a korlátoktól, és bízik benne,hogy az isteni útmutatás minden pillanatban a rendelkezésére áll. Ha jelenleg nem így érzünk, akkor létfontosságú,hogy megtegyük, amit dr. Maslow javasol, és változtassunk.Jean-Jacques Rousseau (2009.12.03.)

" Az értelem formálja az embert, az érzés vezeti."

Könyvajánló - Ruediger Schache: A Szívmágnes titkai

Saját forrásunk

A cél mindig az érzések megtapasztalása.

" Nincs olyan ember, akit kizárólag az értelme irányítana.Bármit tegyünk is, mindig valamilyen érzést akarunk átélni.Ha valaki mindig tárgyilagosan és logikusan dönt és cselekszik, csak azért teszi, mert ez többek között érzelmi biztonságot nyújt neki.Így képes megérteni és megmagyarázni a tetteit, valamint, átlátni és igazolni azok következményeit. Így még az esetleges hibák és az értük járó büntetések kockázatát is csökkenti.

Logikai szempontból nézve semmi értelme megmászni egy hegycsúcsot vagy egy expedíció vezetőjeként átkelni egy sivatagon.Annak sincs jelentősége, milyen gyorsan fut egy futó, illetve milyen kreatív egy művész. Ha azonban tisztában vagyunk az érzések erejével, ezek a tettek is értelmet nyernek.A tettek oka sokszor még azoknál a hivatkozásoknál is az érzések utáni vágy., amelyekről nem is gondolnánk.

- Egy politikus nem azért áll ki egy meggyőződés mellett, mert egyetért vele, hanem, mert át akar élni bizonyos érzéseket: elismerést, a " helyesen cselekszem" érzését, az élet értelmét, érzelmi biztonságot- amiért kiállt egy vélemény mellett-, az egy közösséghez ( egy párthoz) tartozás érzését, ill. hogy megállta a helyét.

Mindent azok az érzések irányítanak ,amelyekre vágyunk. Bár az értelem csak mellékszereplő, néha elhiteti velünk, hogy ő irányít.

sokan olyan életet élnek-elsősorban a munkahelyüket tekintve-,amelyik nélkülözi az általuk vágyott érzéseket.Ha az egész életünk így telne, értelmetlen lenne.Minél értelmetlenebb életet élünk- azaz minél kevesebbet teszünk azért, hogy megtapasztaljuk azokat az érzéseket, amelyeket szeretnénk-, annál jobban próbálkozunk, hogy másoktól és másokon keresztül jussunk jó érzésekhez. Meg akarunk szerezni tőlük valamit. Ha kifelé is ezt sugározzuk, nem lesz részünk boldog párkapcsolatokban és barátságokban.

Saját forrásunk ereje:

Keress bármit is egy másik emberben, azt saját magadban is megtalálod ! Hiszen mit is keresel elsősorban? Érzéseket! A biztonság , a szeretet, a jólét, a szabadság és a siker érzését, ill. hogy részese lehetsz egy családnak...

Egy érzést senki sem adhat neked. Csak benned ébredhet fel. Ez a te érzésed, amelyet neked kell megteremtened. A közeledben lévő, ember ajándék, aki segít majd neked ebben. Ha tisztában vagy ezzel, a titkot is tudod. Ha belátod, hogy az érzésed mindig a tiéd, és hogy nincs olyan érzés, amelyet mástól kaphatnál vagy elvehetnél, felszabadulhatsz.Kevesebb hatalmat adsz másoknak, és felvállalod a felelősséget a saját közérzetedért. Így csökkented annak az esélyét, hogy másoknak tegyél szemrehányást, amiért nehéz helyzetbe juttattak.

Senki sem adhat neked szeretetet, mert a szeretet már benned van."Ruediger Schache ( 2009.11.27.)

" Világos látásmódod pontosan azokat az embereket és eseményeket választja ki a megszámlálhatatlan lehetőségek káoszából, akik és amelyek illenek hozzád."

" Az nem a szeretet jele, ha fájdalmat okozunk magunknak. A szeretet jele az, ha mindent megteszünk azért, hogy ne fájjon. "

" Amit más gondol rólad, óriási erővel hat, amíg te az ellenkezőjét akarod bebizonyítani.Ha felismered,hogy semmi közöd a másik ember meggyőződéséhez, az elveszíti erejét."

Albert Schweitzer ( 2009.11.26.)

" A véletlen az az álarc, amelyet Isten vesz fel, ha inkognitóban akar maradni."

Mahátma Gandhi

" Az elmúlt szerelem pusztán egy emlék.A jövőbeni szerelem pusztán egy álom és vágy.Csak itt és most szerethetünk igazán. "

Albert Einstein

" Míg az intuitív szellem szent ajándék, a racionális szellem egy drága szolgáló.Olyan társadalmat teremtettünk, amelyik csak a szolgálót élteti, és elfeledkezett az ajándékáról."Gonda István ( 2009.11.25.)

" Az ember Örök vágya a Teljesség átélése. A világ ezernyi látszatmegoldást kínál, de legbelül mindannyian tudjuk, hogy csak egyetlen Igaz Út létezik.

A lejárat fölfelé: a Szerelem.

A Szerelem a Megváltás. "

Könyvajánló - Dr. Wayne W. Dyer : Inspiráció (2009.11.19.)

Az ihletettség nézőpontjából szemléld az életed!

Amikor például csupa kellemetlen dolgot tapasztalsz, akkor is azt keresheted, hogy mit nyersz a látszólagos akadályokból. Ha észben tudjuk tartani, hogy mi vagyunk a felelősek azért, amit magunkhoz vonzunk, akkor képesek vagyunk szertefoszlatni a negatív energiákat, melyekben leledzünk. Ha ihletettségre és az öröm érzésére vágyunk, ám folyamatosan az ellenkezője bukkan fel életünkben, akkor ahelyett, hogy a sorsot átkoznánk, képesek vagyunk úgy nézni magunkat, mint aki kizökkent a kreatív rezgési összhangból. Képesek vagyunk rezgéseinket gondolatok formájában olyanná alakítani, hogy jobban összhangban legyenek vágyainkkal, és akkor elkezdhetjük megtenni azokat az apró lépéseket, melyek ihletettségérzetünkhöz szükségesek. A Forrás energiája együtt fog működni velünk, ha tetterősen keressük - ezenfelül elkezdhetjük felülvizsgálni az életünket félrehangolt vonzódásaink és képzelt balszerencsénk tekintetében.

Ha a bensőnkben nyugalom honol,kezdünk egyre többet magunkhoz vonzani az áhított békességből, mert magunk is a béke spirituális teréből ténykedünk.

Ha az örökkévalóság áll előttünk, akkor nem is tűnik olyan szörnyűnek azzal tölteni egy életet, hogy együttérzésre tanítsunk másokat.

Az autista gyerek, a vak ember, az erőszak áldozata, az elvetélt magzat, a végtag bénult, az éhező gyermek és te - bármilyen betegséget vagy nehézséget vonzottál is magadhoz - egyaránt részei vagytok az univerzum tökéletességének. Ezért az inspiráló hozzáállású ember kevésbé ítélkezik, inkább méltányol, és éles szemmel fürkészi, hogyan nyilvánul meg Isten, avagy a Forrás energiája. És ne feledd: A Forrást nem lehet eltüntetni abból, amit megteremt.

Dr. Wayne W.Dyer ( bejegyezve: 2009.11.19.)

Az igazság inspirál másokat.

" Minden lélegzetvételünknek az igazságot kell szolgálnia, hiszen semmi sem inspirálja jobban a többi embert, mint ha az igazság energiamezejében tartózkodnak.

Az őszinteség szükségszerű, ha valaha is harmóniában akarunk élni a Szellemmel, és az inspiráció forrásává akarunk válni mások számára is. Ha elleplezzük az igazságot, agyunk egy része regisztrálja az összeférhetetlenséget, mely Istentől való elszigetelődésként jelenik meg, és máris kizökkentünk az egyensúlyunkból.A testünk minden hamisság jelenlétére - beleértve az egónak nevezett hamis énhez való kötődésünket is - meggyengüléssel reagál.

Ha viszont megszokjuk, hogy őszintén éljünk és beszéljünk anélkül, hogy bármi módon sértőek lennénk, akkor újra kapcsolatba lépünk az energiával, melyből eredendően kiáradtunk.A test Isten teremtésének műszere erősebb, amikor az őszinteség irányítja. Mivel a Szellem csak az igazságból teremt, egy igaz gondolat összhangban van Isten igazságával.

Ha százszázalékos ragaszkodást mutatunk az igazsághoz, kivétel nélkül, akkor olyan jelzést bocsátunk ki magunkból, mely szerint összhangban vagyunk a Forrásunkkal, és ekként hatékonyabban fogunk inspirálni másokat, hogy minden lélegzetvételükkel a saját igazságukból merítsenek, mint a Tízparancsolat vagy bármely más írott dokumentum ezernyi olvasata.

Az igazság és Isten egyek.Nem prédikálnunk, hanem átélnünk kell az igazságot - ha így teszünk, mindenkire ki fogjuk sugározni magunkból, akivel csak kapcsolatba kerülünk. Ahogyan az ősi hindu mondás tartja: " Az Isten neve: igazság ". "William Cowper ( bejegyezve: 2009.11.12. )

" Az élet nem tartozik nekünk semmivel - viszont mi egész valónkkal tartozunk neki.Az egyedüli, valódi boldogság abból fakad, ha meghatározott, nemes cél érdekében tevékenykedhetünk."

Gonda István & Illés Csilla

Dallamok a szépség szimfóniájából

Minden ember szellemlény.Azaz lényege a láthatatlan szubsztancia, a lélek,amely azért öltözik sűrű fizikai testbe,hogy ily módon lehetőséget kapjon az emberi fejlődésre.

Minden férfi és nő a tudat számára végtelennek tűnő inkarnációk során föltárja önmagában a Teljességet.Az egy életre szűkült tudathoz Szabó Lőrinc így szól biztatóan: ember ne félj, te vagy minden ősöd és unokád!

A Tökéletesig való eljutás apró lépésekben történhetik.Minden földi testesülésre mindenki csak egy fő fejlődni valót vállal.Azt ami a lelke számára az adott időminőségben a legnehezebb.Tehát a legméltóbb.Leszületve e vállalásra élete első hét évében emlékezik az ember legtisztábban.Később minél inkább belefeledkezik az anyagi világ látszólagos előnyeibe, annál tünékenyebbé válik a valódi tennivaló.

Minél kevesebb valakinek a Teremtőbe vetett hite, annál inkább kapaszkodik abba,ami már rutinszerűen megy.A könnyű mindig attól könnyű, hogy már előző inkarnációkban kifejlődött." Amiben a legteljesebb,azt teheti mindenki a legkönnyebben" - állítja Emerson. Amikor valaki a lemondást igénylő nehézségeket nem vállalja föl, az az inkarnációja a lelki fejlődése szempontjából üresjárat marad. Ha a már ismert úton indul tovább, az ismétlés következtében valószínűleg látványos lesz a földi siker és elismerés.Ám szellemi lényként, emberként bizonyosan megbukott." Aki visszautasítja a keresztjét, csak súlyosabbá teszi " - figyelmeztet Henri -Frederic Amiel.

A vállalt feladathoz való közeljutás mutatója az,hogy kapujában anyagi áldozathozatalra szólít fel a sors, vagy ha ezt az ember nem vállalja, fizikai veszteséget él át.

Aki az anyagi lemondástól a Rend ismeretének hiányában visszahőköl, az itt a földön lelkileg biztosan nem fejlődik.Minden emberszellem legfontosabb küldetése, hogy tudatos lemondással törekedjen arra,hogy fölidézze ittlétének feladatát.

Honnan jött, mi az amit már csak ismétel?

Hová tart, mi a konkrét, előrevivő teendője?

Kik a segítői és kik azok, akik hátráltatják?

Hol rejtőznek a puszta kényelmességből eredő ismétlés buktatói? S ha már eltévedt, hogyan juthat vissza az útelágazáshoz, hogy onnan újrakezdve most már a valódit, a méltót válassza?

A boldogságérzet alapja, hogy az ember életfeladatával azonosulni tudjon, és aktív cselekvéssel azt valósítsa meg , és ne a könnyebbet, a kibúvót keresse.

*****************************************************************************************************
Ralph Waldo Emerson

" Tanuljon meg az ember a maradandóra nézni a változóban és mulandóban, tanulja meg,hogy nem azért van itt, hogy fizikait alkosson, hanem hogy lelkileg alakuljon."

Márai Sándor

" A világi méltóság aranyfüst és játékpénz: de az emberi méltóság valóság, színarany.Miért játszol hamis pénzért, mikor Isten megtömte zsebed színarannyal ?"

Goethe

" Az embert nem a születés, a földi rang avatja előkelővé, hanem a jellem és a szellem."

Lactantius

"Nem valamennyi, hanem csak az erkölcsi széppel párosult gyönyört kell választanunk."Könyvajánló - Gonda István & Illés Csilla:

Dallamok a szépség szimfóniájából

" Minden emberi kapcsolat közül a párválasztás a legintenzívebb visszajelzés arról, mire értékeli a férfi és a nő magát.Ahhoz,hogy tudják, kire van szükségük, először saját lényüket szükséges a maga teljességében megismerniük - ez a hosszú távú boldogság titka .

Az ember léte nem más,mint a saját egészére való törekvés folyamata.Mindenkinek az a társ a kiegészítő fele, aki lelkében az Egészből azokat az elemeket hordozza a felszínen, ami a másiknak jelen fejlettségi állapotában nem erőssége.A szellemi arisztokrata nem általában keres nőt vagy férfit. Ő egy bizonyos minőségre akar rátalálni. Nem a testből indul ki, nem a materiális külsőségekből. Nem a földi, az Égi a szempont. Pascal így írja le a szerelmet:

" sohasem a személyt szeretjük, hanem a tulajdonságait."Az , aki a láthatatlanban lelki kiegészítése, a láthatóban is vonzással lesz az emberre.

Az aki mindig jól akar járni, és próbálja a nehézségeket megúszni, a párkeresésében sem magasztos.Szenvedélyei vagy a száraz észérvek vezetik a tiszta szív helyett.

A valódi szerelemben mind a két fél folyamatos fejlődésre van Rend-elve. A férfi és a nő arra van hívva, hogy mindennap minden tőle telhetőt hozzon elő magából.Kevesebb nem elég."

*****************************************************************************************************

Eileen Caddy ( bejegyezve: 2009.november 4.)

Nyisd meg lelked ajtaját

"ÉN VAGYOK minden élet forrása.
Amikor összhangba kerülsz Velem, s megtalálod a helyes ritmust, minden akadályok nélkül, gördülékenyen történik. Sok lélek tudni szeretné, hogy miért van tele az élet a sikerek és a kudarcok váltakozásával, vagy sok dolog miért nem sikerül.
A legtöbben azonnal készek saját magukon kívül mindent és mindenki mást hibáztatni.
Amikor időt szánsz rá, hogy kiderítsd, miért nem vagy összhangban és harmóniában az élettel, nagyon gyakran tapasztalni fogod, hogy az elsődleges dolgokat nem az első helyre teszed, és nem fordítasz időt arra, hogy elvonulj a csendbe, és megtudd a békében és a nyugalomban, hogy Én mit kívánok tőled.
Ehhez idő kell, türelem, hit és meggyőződés.
Azt is meg kell tanulnod, hogy csendben légy.
Én azt akarom, hogy megtanuld egyedül Velem megoldani a problémáidat. Vágyom rá, hogy teljesen Rám számíts mindenben, és hogy felismerd, hogy erőd, bölcsességed és értelmed mind Tőlem származik."

„Helyezd Belém teljes hitedet és bizalmadat, és tudd, hogy Én soha nem foglak magadra vagy cserbenhagyni.
Minden, amit elvállalsz, lehetséges lesz, mert velem mindenre képes lehetsz. Élj hittel.
Azt akarom, lásd, hogy minden helyzet jóra vezet, függetlenül attól, hogy látszólag milyen különösnek tűnik.
Légy hajlandó hitedet és bizalmadat időről időre újra és újra próbára tenni, mert mi haszna annak, ha csak beszélsz a hitről és a bizalomról, de nem veted alá őket valódi próbának, és nem látod, hogy számodra igazából mit is jelentenek?
Hajlandó vagy-e teljes hittel elindulni, és végrehajtani a látszólag lehetetlent, de nem csupán azért, mert a kétely leghalványabb árnyéka nélkül tudod, hogy hited honnan származik?
Amíg próbára nem tetted, és megingathatatlannak nem találtad hitedet, ne beszélj róla! Merítsd erődet és képességedet Belőlem!
Amikor Én veled vagyok, ki az, aki ellened lehet?”

"Meg kell tanulnod a saját lábadon állni, és megtalálni a saját önálló utadat, amely beleillik a nagy átfogó tervbe.
Csak Belőlem, minden élet és minden teremtés forrásából meríts, és akkor nem tévedhetsz el.
Soha ne add fel, ha az előrehaladás küzdelmessé válik,
hanem kitartóan menj tovább és tudd, hogy csupán egy nehéz útszakaszon kell keresztüljutnod.
Minél gyorsabban, és a lehető legkisebb ellenállás és bosszankodás mellett jutsz át rajta, annál jobb: de közben minden egyes lépéssel fontos és szükséges leckéket kell megtanulnod.
Meg kell tanulnod, hogy tarts ki, hogy légy nagyon türelmes és következetes, és hogy ne add fel egykönnyen.
Tartsd a célt szemed előtt. Tudd, hogy merre tartasz, mi az, amit elakarsz érni, és azután már soha ne engedd ki a célt a kezedből, amíg el nem érted, és meg nem valósítottad.
Ebben a spirituális életben nem lehetsz félénk.
Olyan belső erőre és tudatra van szükséged, amelyet semmi nem képes megingatni vagy egyensúlyából kibillenteni."

" A múlt jelene emlékeztet,
A jelen jelene a szemlélés,
A jövő jelene az elvárás." ( bejegyezve:2009.10.19.)

"A lélek megéli az időt,de a lélek túl is lépheti azt, amikor Istennel eggyé lesz, aki az időn túl van .Isten az ember legbensőjében lakozik, sokkal inkább bensőnkben van, mint mi magunk vagyunk. Ebben a bensőben nincs idő, itt igaz valóság van, itt Isten bennünket igaz önmagunkhoz juttat. "
Szent Ágoston

A titokkal teli örökkévalóság
Az időről

" Nem az enyémek az évek, melyeket az idő elvett tőlem;
Nem az enyémek az évek, melyek még jönni szeretnének;
A pillanat az enyém, és arra figyelek én,
Így enyém az, aki az évet és az örökkévalóságot teremtette. "
Andreas Grypius

Az idő és az örökkévalóság viszonya

" Az idő, mint az örökkévalóság, és az örökkévalóság, mint az idő,
Te magad nem teszel különbséget,
Én magam vagyok az örökkévalóság, ha elhagyom az időt,
És magamat Istenben és Istent magamban egyesítem. "
Angelius Silesius

Minden érzékkel - Anselm Grün ( bejegyezve: 2009.10.17.)

A kontempláció a létezés abszolút igenlése.De az a paradoxon, hogy ezt az érzékelhetőséget konkrét dolgon tapasztalom meg, úgy mintha egy virágba képzelném bele magamat, vagy egy naplementétől lennék lenyűgözve, minden értelemmel teli.Ezt David Steindl-Rasl lelki író így fejezi ki: ez az, miközben e szavak mindegyikét hangsúlyozhatom.Ez az, ebben a kőben minden benne van, itt Isten és a világ egyben vannak, itt az idő és az örökkévalóság egy. Ez az. Ez tiszta lét.Lét az időn túl.Boethius így írja: " az örökkévalóság a végtelen élet tökéletes, egyetlen, mindent magában foglaló mostban megadott tulajdona. "Friedrich Nietzsche egyik költeményében ezt mondja egy mámoros dalról:" A fájdalom mondja: múlj el ! De minden öröm örökkévalóságot akar - ,mély, mély örökkévalóságot akar ! "

Örökkévalóságon itt nem a hosszú idő értendő, hogy az örömnek nem kellene alábbhagynia.

Az örömet egyáltalán nem lehet hosszú időn át megtapasztalni. Az örökkévalóság itt inkább a mélyen átélt pillanat, melyben egészen abban vagyok, amit teszek, amit érzek, ami vagyok.

Az öröm az idő megszűnése és az örökkévalóság megsejtése.

Végy magadnak időt - Adj lelkednek lélegzetvételt ( bejegyezve:2009.10.13.)

" Az idő, mint az örökkévalóság, és az örökkévalóság, mint az idő, te magad nem teszel különbséget, Én magam vagyok az örökkévalóság, ha elhagyom az időt, és magamat Istenben és Istent magamban egyesítem."

Az idő folyamában - Anselm Grün

Bátor sorok, paradox sorok.De ezt a tapasztalatot már nem lehet megmagyarázni, még ha a misztikusok újra és újra meg is kísérelték leírni az örökkévalóság titkát az idő folyamában.Számukra a kontempláció, az imádás, egyáltalán az ima, az a hely, ahol az ember, az időt legyőzheti.

Angelius Silesius soraiban Eckhart mester tapasztalata csendül meg,aki újra és újra foglalkozott az idő és az örökkévalóság titkával: az örökkévalóság megtapasztalásáról az idő folyamában. Eckhart mester számára minden lelkiség azon múlik, " hogy az ember túllép és kilép minden alkotáson, minden időn, és minden léten, és belép az alapba, a végtelenbe."

Az Istennel való eggyé válásban az ember túllép az időn, s így lesz része az örökkévalóságban.

Eckhart mester abból indul ki, hogy Isten az időn túl létezik. És ennyiben az istentapasztalat mindig az időn túli, az örökkévaló megtapasztalása.

Ha a kontemplációban Istennel egy leszek, akkor abban a pillanatban az idő megszűnik.

Nincs előbb és utóbb.Csak tiszta jelen van.Egy ilyen pillanatban gyakran nem tudjuk megmondani, mennyi ideig tart. A régiek ilyenkor megvilágosodásról beszélnek, a buddhisták satorinak nevezik. Egyszeriben valami felvillan bennünk. Ha látjuk magunkban a belső fényt, lehetséges, hogy egy félóra után az órára nézünk, és úgy érezzük, csak egy rövid pillanat volt, amíg ott ültünk. Az idő megállt, mert Isten maga érintett meg bennünket. Ha megérint bennünket, ha megragad minket, akkor az idő megszűnik, akkor ez az örökkévalóság.

Anselm Grün (bejegyezve:2009.10.08.)

Egészen ember

" Higgy a szeretetben, amit az emberek csalogattak elő benned.Higgy a szeretetben, amit barát vagy barátnő iránt érzel. Minden szeretetben van valami igaz és tiszta. Minden emberi szeretetben, még ha fogva is szeretne tartani, van valami a tiszta isteni szeretetből. Engedd,hogy szívedet megérintse a szeretet,amely feléd jön, vagy benned lobban fel. Maga Isten érint meg akkor téged, és nyit meg a tiszta és igaz szeretet titkának, amely mindenkinek, és mindennek szól. Ebben a szeretetben Istenben vagy, és ebben a szeretetben válsz egészen emberré, olyanná, amilyenek Ő elgondolt téged.

A szeretet életünk döntő valósága. Szeretetedben, még akkor is, ha birtoklási vággyal is követelőzésekkel keveredik, mindig felcsillan valami a lelki szeretetből is, amely betölti a te szeretet utáni legmélyebb vágyadat. Bízzál szeretetedben,de merülj szereteted mélyére, hogy ott megtaláld Istent, szereteted tulajdonképpeni forrását. Akkor elvezet téged Istenhez, aki nem pusztán úgy szeret, mint mi, hanem aki maga a Szeretet."

Morrnah Simeona

" Mindnyájan a tapasztalataink összességei vagyunk,amivel azt akarom mondani,hogy magunkon cipeljük múltunk terhét. Amikor stresszt vagy félelmet tapasztalunk életünkben, ha alaposan utánajárnánk, úgy találnánk, hogy okozója valójában egy emlék."

Anselm Grün ( bejegyezve: 2009.10.07.)

Sötétségből a fényre...

" A lelkiség mindig távlatba és szabadságra vezet.A lelkiség tapasztalat.Az embereket a belső szabadság megismeréséhez akarja elvezetni: ebben a világban vagyunk, mert isteni gyökerünk van. Az ember csak akkor lesz ember,ha benne az isteni élet áramlik.Nincs kereszt, melyet nem a feltámadás követ.Nincs sötétség, melyben már ne ragyogna fel húsvét fénye, nincs szenvedés, melyben magunkra maradottak vagyunk.

C.G. Jung szerint életünk sikere attól függ, hogyan bánunk a szenvedéssel. Nem a szenvedés körüli mazochista forgás, hanem a szenvedésen való áthaladás vezet az életre.Amit tennünk kell: már most fel kell kelnünk a sötétségből a világosságra, a beszűkültségből a távlatba, a merevségből az elevenségre, a sírból a felegyenesedett állásra és járásra.A feltámadás itt és most történik az egyes ember számára, de a közösség számára is, ha az emberek felkelnek az igazságtalan társadalmi berendezkedések ellen, ha az emberek vállalják a felkelést az élet minden akadálya ellen."

Márai Sándor

" Egyetlen emberből kell megcsinálni azt a hangszert, amely minden dallamot érzékeltetni tud.

Az ember nemcsak a szájával hallgat, vagy beszél valamiről, hanem a lelkével is.

A szerelemről megtudtam, hogy van egyfajta új árnyalata számomra, valami, amit eddig nem ismertem, ami érdekesebb, mint a kaland, izgalmasabb, mint a szöktetés a szerájból. Ez a valami a gyöngédség."

Osho

( bejegyezve: 09.09.28.)

" A szív tudja, mi a szeretet, de nem kérdez. Az elme csak kérdéseket ismer, a szív pedig csak válaszokat. Az elme folyamatosan kérdez, válaszolni azonban nem tud.Ezért nincsenek a filozófiának válaszai, csak kérdései. A szívnek nincsenek kérdései - ez az élet egyik rejtélye -,

ám birtokában van minden válasz. Az elme azonban nem hallgat a szívre; nincs érintkezés, nincs kommunikáció a kettő között, mert a szív csupán a csend nyelvét ismeri.

Az elme pedig mit sem tud a csendről.A szív tud ünnepelni, de sohasem kérdez.Az elme tele van kétséggel, a szív tele van bizalommal - egymás szöges ellentétei.

Az elmének a fejnek van szeme, a szívnek van bátorsága beleugrani a dolgokba. Összhangot kell teremtened a kettő között.És az összhangnak olyannak kell lennie, amelyben a szív marad az úr, és az elme marad a szolga."

Anselm Grün

(bejegyezve: 09.026.)

" Ha a szíveddel látsz, akkor a virágban találkozol a Teremtő szépségével, a földben erősen gyökerező fában rátalálsz a személyiség titkára.

Ha a szíveddel látsz, egy erős, mélygyökerű fa megpillantásakor ráismersz legnagyobb vágyadra: szeretnéd, hogy mások biztonságra, vigasztalásra leljenek a közeledben.

Csak a szív látja meg mindenben a legrejtettebb valóság és bizonyosság nyomait. Minden emberi arcról, minden kőről és minden fűszálról ez tekint vissza rád és elmondja neked:

MINDENBEN, AMIT LÁTSZ, KÖRÜLVESZ A SZERETET.

Így tudjuk észrevenni egy rózsa gyönyörűségét, egy hegy csodálatosságát, az utunkat keresztező bogár nagyszerűségét, egy emberi arc szépségét. "

Anselm Grün

( bejegyzés:09.09.22.)

" Milyennek látod önmagadat? Milyen mércével méred önmagad? Felejtsd el az összes előítéletedet és a jól megfogalmazott elvárásokat, amelyek megváltoztatják valódi természetedet! Szemléld önmagad Isten világosságában!

Akkor fogod felismerni, hogy ki is vagy te valójában, Isten képmása, amelyben Isten szépsége egyedülálló módon ragyog fel a világ számára.

Itt ülök, kilélegzem és belélegzem az éltető levegőt. Élvezem, hogy érzem az élet ízét.Önmagamat is egyszeri, megismételhetetlen személyként érzékelem. Élvezem az életet itt és most, megízlelem a boldogságot. Semmit nem kell erőszakkal vagy elkeseredetten megváltoztatnom, nem kell állandóan keményen küszködnöm önmagammal.

Vagyok, aki vagyok, Isten ilyennek formált és szeretetből megteremtett, állandóan oltalmaz, feltétel nélkül elfogad. Megszületett bennem a béke.

Minden úgy jó , ahogy van. "

Osho

( Bejegyzés: 09.09.21.)

" A könny egy külön világ, amely csupán az ember számára elérhető. A könnyek szépsége, a nevetés szépsége, a könnyek költészete, a nevetés költészete csupán az emberi lények számára hozzáférhető.

Az érzelmeket ki kell engedni, el kell lazítani. Amikor sírhatnékod van, sírnod kell; amikor nevethetnéked támad, nevetned kell. El kell hajítanod ezt az ostoba elfojtást, meg kell tanulnod az önkifejezést - mert csupán az érzéseken , az érzelmeken, az érzékenységen keresztül juthatsz el ahhoz a vibráláshoz, amelynek révén lehetségessé válik a kommunikáció.

Nem tapasztaltad még? Beszélhetsz, amennyit csak akarsz, és nem mondtál semmit; de legördül egy könnycsepp az arcodon, és mindent elmondtál. Egy könnycsepp mindent elárul. Beszélhetsz akár órákon át, és nem érsz vele semmit, de egy könnycsepp mindent elmond. Mondogathatod: " nagyon boldog vagyok, meg ez, meg az..." az arcod azonban épp az ellenkezőjét mutatja. Egy kis nevetés, valódi, hiteles nevetés mindent elárul. Meglátod a barátodat, ragyog az arcod, sugárzik az örömtől.

Légy hiteles, érzékeny; érints, érezz, nevess, sírj többet. És ne feledd, nem tehetsz többet annál, mint ami szükséges; nem eshetsz túlzásba. Egyetlen könnycseppel sem tudsz többet kicsikarni a szükségesnél, s nem tudsz jobban nevetni a megfelelőnél. Szóval ne félj, és ne légy szűkmarkú ! "

Paulo Coelho

" Amikor valaki megtalálja az útját, nem szabad félnie. Elég bátornak kell lennie, hogy merjen hibás lépéseket tenni. A csalódások, a vereségek, a csüggedés mind Isten eszközei, melyekkel az utat mutatja. "

" Életünk minden pillanata tartogat valamit, ami megtörténhetne, és mégsem történik meg. Rengeteg mágikus pillanat van, amit nem is veszünk észre, mígnem a sors keze - teljesen váratlanul - megváltoztatja az egész életünket.

Paulo Coelho

" Engem az életben a kíváncsiság a kihívások érdekelnek, és a jó harc győzelmei és vereségei.

Sok sebet hordozok, de hordozok magamban olyan pillanatokat is, amelyek soha nem történtek volna meg, ha nem merészkedek túl a saját határaimon."

" Az univerzum mindig összefog, ha egy álmodozó segítségére kell sietni. "

" Minden, ami a föld felszínén és felszíne alatt van, szakadatlanul átalakul, mivel a Föld él, és lelke van. Részei vagyunk ennek a Léleknek, s csak ritkán érzékeljük, hogy ez a lélek a mi érdekünkben jár el. "

" El kell fogadnom a ma áldásait, hogy megvalósítsam, ami bennem van; ha sikerül elfogulatlanul és bűntudat nélkül megtennem, holnap még többet kapok."

" Vannak olyan pillanatok, amikor cselekedni kell, máskor viszont bele kell törődni a sorsunkba. A harcos meg tudja különböztetni a kettőt."

Osho: Öröm

" Az öröm valójában csupán azt jelenti, hogy a tested szimfóniában van, semmi mást - hogy a tested zenei ritmusban él. Az öröm nem élvezet; az élvezetet mindig valami másból kell kivonni. Az öröm az, ha önmagad vagy - eleven, vibráló, élettel teli. Finom zenét, szimfóniát érzel a tested körül és a testedben - ez az öröm.Örömteli leszel, ha a tested áramlik, ha olyan, akár egy folyó."

Osho

" Azt mondom, terjeszd a nevetést, terjeszd a szeretetet, terjeszd az életigenlő értékeket, és ültess még több virágot szerte a Földön.Mindent, ami szép, becsülj meg, és mindent, ami embertelen és nem emberhez méltó, ítélj el. "

Osho

" A szív a legfontosabb, mert ez a lényedhez, az örök életforrásodhoz vezető kapu.

Megadhatja a szeretet élményét, egy alkímiai változást.Eljuttathatja benned a legjobbat a maga legtisztább és legtökéletesebb formájába.De nem tudsz pénzt, hatalmat, presztízst szerezni általa, márpedig mostanában ezek lettek a célok.Lépj tovább az elmétől a szívhez, majd vállalj egy kicsivel nagyobb kockázatot, és lépj át szívedtől a lényedhez !

Az jelenti az életed alapját ."

Osho

" Az elme nem a barátod.Akár úrnak tetteti magát, akár a saját szolgai helyére kerül- nem a barátod. A valóságba vezető ajtó nem az elmén,hanem a szíven keresztül nyílik meg.Az elmében élt élet az emberi sík, az elme alatti élet az állati sík. Az elmén túli, a szívben élt élet az isteni sík. És a szív segítségével érintkezésbe kerülünk az egésszel. Ez a mi érintkezési pontunk."

" A fej csodálatos gépezet; használd, de ne hagyd, hogy ő használjon téged. Az érzéseidet kell szolgálnia. Ha végre a gondolkodás szolgálja az érzéseket, akkor minden egyensúlyba kerül.Nagyszerű nyugalom és hatalmas öröm támad majd benned, amely nem valahonnan kívülről, hanem a belső forrásodból származik. Feltör benned, átalakít, és nem csupán téged alakít át - olyan sugárzóvá tesz, hogy bárki, aki kapcsolatba kerül veled, megízlelhet egy keveset az ismeretlenből."

Henry Nouwen

" Ahogy egyetlen virágszálban egy világnyi szépség fedezhető fel, úgy élhető meg Isten mérhetetlen kegyelme egyetlen kis pillanatban. Nem kell nagy utakat megtennünk, hogy megszemlélhessük a teremtés szépségét, és éppúgy nincs szükségünk holmi nagy extázisra, hogy felfedezzük Isten szeretetét.Csendben kell maradnunk, és várnunk, amíg felfogjuk, hogy Isten nem földrengés, vihar vagy villám formájában szól hozzánk, hanem bennünket lágyan simogató szellőként. "

Richard Bach / Illúziók /

" A kötelék mely igaz családot és barátot összefűz,
nem a vér, hanem az egymás élete iránti tisztelet
s a benne lelt öröm."

Paulo Coelho

" Fogadd el, amit az Élet kínál, és igyekezz inni az előtted álló kelyhekből.Minden borból inni kell - van, amiből csak egy kortyot, másokból egy egész üveggel."

" Létezik egy híd, amely összeköti azt, amit teszek azzal, amit tenni szeretnék.Az álmaink apránként átveszik az uralmat a mindennapjainkon, míg végül megértjük, hogy készen állunk rá, hogy azt tegyük, amit mindig is akartunk."

Paulo Coelho

" Mindnyájan részei vagyunk az isteni szikrának.Mindnyájunknak van küldetése a teremtésben, mégpedig a SZERELEM.Kelj fel, ébredj fel erre a Szerelemre. Ami elmúlt, nem térhet vissza. Ami jön, azt fel kell ismerni. "

" Mi lehet nagyobb érdem, mint az elfogadás bátorsága, bizalma, sőt jótékonysága ?Ti pedig, akik elfogadtok, ne vegyétek magatokra a hála súlyát, mert megterhelitek magatokat is, és azt is, aki ad.Adtok, de keveset, ha vagyonotokból adtok. Ha önmagatokból adtok , akkor adtok igazán. "

Légy összhangban önmagaddal / Anselm Grün /

" Önmagad szeretete azt jelenti: elfogadod magad úgy, ahogy vagy. Ez a boldogság kulcsa: önmagamat és másokat a korlátaikkal együtt szeretni.

Sohasem tudjuk teljesen kiküszöbölni sem gyengeségeinket, sem árnyoldalainkat. Megtanulhatjuk azonban másképpen szemlélni őket.

ha keserűek vagyunk, akkor kiárad belőlünk a keserűség. Ha sötétben látjuk magunkat, akkor a bennünket körülvevő világ is elsötétül. Az a küldetésed, hogy körülötted éppé, fényesebbé váljon a világ.

Ha egyszer sikerül teljes összhangba kerülnöd önmagaddal,hálásan elfogadod Istentől kapott képességeidet és hálás vagy a korlátokért is, melyeket érzékelsz, akkor megsejted: mi az igazi boldogság. Mi több: elmondhatod önmagadról, hogy boldog vagy.

Minden úgy jó, ahogy van.

Ha lelkileg egészséges akarsz lenni, fogadd el a világ valóságát. Fogadd el saját élettörténetedet, azt az utat, amelyet Isten neked szánt. Csak így kerülhetsz összhangba önmagaddal. Az önmagunkkal való összhang az egészség és a boldogság előfeltétele.

Ne engedd, hogy hibáid és gyengeségeid megbénítsanak. Ne fojtsd el dühösen gyarlóságaidat, hanem inkább vedd jól szemügyre őket. Fogadd el, hogy gyenge vagy, és van még miben fejlődnöd. Ne ragaszkodj azonban konokul gyengeségeidhez, hibáidhoz.

ERESZD EL ŐKET!

Ha Isten megbocsátja neked minden bűnödet, te is megbocsáthatnál végre önmagadnak !

Légy könyörületes önmagadhoz.

Ne panaszkodj állandóan a problémáid és gyengeségeid miatt. Figyelj ma különösen arra, amihez értesz. Vedd észre a képességeidet!

Mindenkinek vannak erősségei.

Természetesen Neked is.

Aki összhangban van önmagával, a környezetében is harmóniát teremt.

Ha elfogadod önmagad úgy, amilyen vagy, akkor otthon vagy önmagadnál, megérzed az elevenséget és a tágasságot."

Állj meg - amire vágysz, már a tiéd / Anselm Grün /

Többnyire sietünk.

De hová?

" Sok ember úgy véli, csak futva eredhet a boldogság nyomába, pedig éppen így szalasztja el. A boldogság bennünk van. A rohanás és önmagunk hajszolása nem hoz semmilyen eredményt. Az egyetlen megoldás számunkra, hogy megálljunk egy pillanatra, és megbarátkozzunk mindazzal, ami most bennünk van.

Természetesen mindig akad valami tennivaló. Ha azonban nem korlátozod önmagadat, nem tűzöl ki határidőt a megállásra, soha nem fogod úgy érezni, hogy igazán élsz. Azt hiszed sokszor, hogy mások bábja vagy. Korlátozd a munka idejét , hogy maradjon időd " ÉLNI ".Különben az idő rabszolgájává válsz, és soha nem érsz teendőid végére.

A megállás, a megnyugvás feltétele annak, hogy tisztázódjanak bennünk a zavaros dolgok, felszálljon a köd, világosan felismerjük a helyzetet. Ha a belső látóhatár kitisztult, akkor találjuk meg a nyugalmat, és csak akkor tudjuk önmagunkat is elviselni.Benső békénk a külső nyugalom előfeltétele is.

Mindennap szükség van " üresjáratokra ", megállásra, szünetekre. Ezek a szünetek lélegzetvételhez juttatják a lelkedet. A percnyi szabadság által azután ismét tudatosan láthatsz munkához, teremthetsz kapcsolatot azokkal az emberekkel, akikkel aznap dolgod van.

A szertartások lehetőséget adnak arra, hogy kilépjek a " mókuskerékből ". A szertartásoknak mindig súlyuk van, s közben meg is állok. Valamit a kezembe veszek. Meggyújtok egy gyertyát. Teszek egy mozdulatot. Leülök, hogy olvassak. Vagy néhány percig hallgatok. Elmélkedem.

A szertartások azt az érzést keltik bennem, hogy enyém az idő.

Reggelente különleges jelleget adnak a napnak.Nem érzem ilyenkor az idő terhét, csak a TITKÁT. Nem támad rám az IDŐ, és nem rendelkezik felettem, hanem én formálom és alakítom. Némi időt hagyok magamnak, hogy megmeneküljek az életemet kizsákmányoló időbeli követelések terrorjától.

A szertartások olyan pillanatok, amikor teljesen magamban vagyok. Tiltott zóna, védett terület, ahová, elvárásaikkal nem léphetnek be az emberek.

Azt az érzést keltik bennem, hogy élek, nem pedig csak éltetnek, használnak mások."

Ismerd fel célodat, használd jóra a napodat ! / Anselm Grün /

Fedezd fel életed célját !

" Ezt a célt soha ne téveszd szem elől.Erre összpontosítsd erődet, figyeld az útjelző fényeket lépteid előtt ! Rádöbbensz, hogy célod felismerése új, öntudatos viselkedéssel ajándékoz meg.

Életed csak akkor lesz értelmes, ha felismered küldetésed a világban, és meg is éled azt. Életcélunkat nem nagy teljesítményekkel váltjuk valóra. Életünk titka maga a LÉTEZÉS,a nekünk ajándékozott egyetlen és megismételhetetlen küldetés.

Találd meg személyes utadat. Csak a saját, felismert utad vezethet el téged az igazi Életre.

Minden ember egyéni és különleges hivatást kapott. Eszerint kell élnie az életét, így hozzájárulhat ahhoz, hogy a világban mindinkább érvényre jusson Isten eredeti teremtő szándéka."

Végtelen vágyak vonzásában / Anselm Grün /

Vándormadarak vagyunk, fészkünk csak időleges otthon. Úton vagyunk egy másik országba. Vándormadarak vagyunk, nem pedig fészeklakók.Vándormadarak vagyunk, keressük azt a " másik országot ".Vágyaink szárnyán odarepülünk.

Végtelen vágyaink vannak.Mégsem tartanak fogva bennünket, tágítják szívünk önző szűkösségét, és lehetővé teszik, hogy szabadon lélegezzünk. Az önmagunkon túlmutató vágyakozás emberi méltóságunk alapja.

Vágyak nélkül nincs igazi élet.

Ha követed szíved tiszta vágyait, rábukkansz az életre, és felfedezed életerődet.

A vágyak tartanak életben bennünket. Léteznek ugyan olyan emberek, akik nem vágynak semmire.Megelégszenek azzal, amit a földön elértek, azt hiszik, ettől boldogok. Valódi vágyaink azonban- amelyek e világban nem teljesülnek be soha-, messze túllépik az első ránézésre érthetőt.Éppen ezek irányulnak az igazi boldogságra, amelyet nem ebben az életben, hanem csak a beteljesedésben fogunk megtapasztalni.

Azokat az embereket, akik úgy érzik, mindent elértek, amire csak vágytak, gyakran sújtja a belső üresség érzése.

A vágy az "egészen más" után állandóan növekszik bennünk. Semmilyen földi dolog, siker, emberi szeretet nem tudja csillapítani belső nyugtalanságunkat.Csak akkor nyugszunk meg, ha megtaláljuk a soha ki nem apadó belső forrást, a soha meg nem szűnő szeretetet, a biztonságot és a hazát, ahonnan soha nem űzhetnek el bennünket. Ekkor véget ér a vándorlásunk.

Ne törődj bele abba, hogy a világ olyan, amilyen.

Fogadd el a kihívást, tárd ki szíved ajtaját, lépd át az akadályokat, és kitágul látóhatárod, megnyílik egy új szebb Világ ! Vágyaid lényed legmélyéhez tartoznak, ha megérzed őket, otthon vagy önmagadban. Mások elvárásainak akkor már nincs hatalmuk fölötted. A vágyak óvnak meg attól, hogy életed csalódásaira belenyugvással válaszolj. Épp ellenkezőleg ! A csalódás felébreszti és megtisztítja a vágyakat.

Aki meg akarja valósítani az élete álmát, változtatni, javítani akar ezen a világon.Csak az képes bármit is előre vinni a világban, akinek még vannak álmai. Többet érünk a testünknél, húsunknál, bőrünknél. Álmok élnek bennünk, amelyek kitágítják a Szívünket, és jobbá tehetik a Világot.

Fogadd el a csodákat / Anselm Grün /

" A boldogság mindig ajándék, a boldogság mindig csoda.

A csodát nem lehet kiharcolni. A csodák megtörténnek. A csodák meglepnek minket. Bizony, ma is vannak csodák!

A csodák mindig a mennyből érkeznek. Ölünkbe hullanak. Ki kell tárni a kezünket, hogy elkaphassuk ezt az égből küldött ajándékot !

Minél inkább el akarjuk érni a boldogságot, annál kevésbé sikerül. Nem szabhatom meg,hogy mi tegyen boldoggá.

Boldoggá tehet, ha valamit sikerül megoldanom, vagy ha olyasmit tudok meg, ami mélyen megérint. Boldoggá tesz, ha szeretek, ha a szeretet mellett döntök. Sokan úgy akarják birtokolni a boldogságot, mintha joguk lenne rá. Elfelejtik azonban, hogy a boldogságot csak ajándékba kaphatják. Csak akkor tölthet el az öröm, ha ajándékként fogadom el. megismerhetek nagyon sok értékes embert, ám ha nem fogadom el őket ajándékként, nem tudok örülni közelségüknek.

Nagy vagyonra, mérhetetlen anyagi jólétre tehetek szert, mégsem ez tesz boldoggá.

A boldogság időnként meglep bennünket, kinyújtja felénk kezét, anélkül, hogy bármit is tettünk volna érte. Ha nyitottak vagyunk Isten meglepetéseire, megengedjük, hogy átöleljen minket a nem várt öröm."

Állj szóba az emberekkel / Anselm Grün /

" Ha valóban boldog akarsz lenni, akkor gondolkodj el azon, hogyan válhatsz áldássá mások számára.Növekedni fog az élet körülötted, ha a szeretet gyümölcseit termed. Az emberek hirtelen kivirulnak. Életed mások számára az áldás forrásává válik.Ha együttérzéssel hallgatod meg mások nehézségeit, problémáit, új élethez vezető útra segítheted őket. Embertársaid gondjait áldássá tudod változtatni.Aki másokat szeret, százszorosan kapja vissza a szeretetet. Aki segítséget kapott, visszatalált az életbe: BOLDOG. Az ő boldogsága visszasugárzik a segítőre.

Találj rá az élet és a szeretet belső áramkörére, így általad is megelevenednek a környezetedben lévő emberek.

Minden tudatos cselekedet nyomot hagy maga után. Ha ezek a nyomok barázdákká mélyülnek, a beléjük vetett mag egyszer csak kicsírázik.Így születhet meg az élet majd annak az embernek a szívében, akivel ma találkoztál, akihez szóltál, akiért dolgoztál és kiálltál.

Életünkhöz hozzátartozik, hogy megosztjuk másokkal. Életünk csak akkor lesz gyümölcsöző, ha szóba állunk egymással. Ha kész vagy osztozni, akkor az emberek is megosztják veled az életüket. Részese leszel az emberiség sokféleségének és gazdagságának.

Ha csak önmegvalósításod érdekében van szükséged másokra, folyton csalódni fogsz.

Isten küldöttei az angyalok, akik a megfelelő pillanatban lépnek be az életünkbe, rámutatnak valamire, ami áldássá válik számunkra. Oltalmaznak és segítőn közbeavatkoznak, ha mi már nem tudjuk, hogyan tovább. Az angyalok átváltozóművészek, gyakran emberként bukkannak fel mellettünk."

Nyugtasd meg a szíved / Anselm Grün /

Csak semmi fölösleges idegeskedés!

NYUGALOM...

" A hajsza a gyűlöletből ered.Fontos, hogy újra és újra feltegyük magunknak a kérdést: tulajdonképpen miért is rohanok ennyire? Mi mindent akarok ma elintézni? Miért hajszolom magam?Talán azért, mert gyűlölöm önmagam? Vagy azért rohanok annyira, mert túl sokat akarok egyszerre?

Mit akarok igazán? Mi a leghőbb vágyam? Senki sem tud addig megnyugodni, amíg nem néz szembe saját magával.

Aki a szabadidejét tevékenységekkel tölti ki,lehet, hogy sokat tapasztal, de keveset él. Nem érzi, mi az élet.Ha idegeskedés és nyugtalanság uralkodik körülötted, de te jó formában vagy- bár észleled az idegességet -, mégsem hagyod, hogy megfertőzzön.

Amíg zaklatott vagy, addig nem veszed észre a benned áramló energiát.Nyugalomra van szükséged a benned rejlő erő felfedezéséhez.

Először a benső nyugalomra kell eljutnod. A lelki nyugalom a testre is kihat. Ha szíved megnyugodott, akkor tevékenységedet is nyugodtan folytatod, mozdulataid a benső nyugalomból erednek, részese vagy Isten teremtő nyugalmának.

Ha valaki belülről, a lelke mélyéről nem éli át a boldogságot, a vagyon és siker világában hiába fut utána. Soha nem birtokolhat annyit, soha nem figyelnek rá eléggé, soha nem ér el annyi sikert, hogy ne vágyjon még többre ahhoz, hogy elégedettnek és boldognak érezze magát.

A boldogság az ember lelkében lakozik.

Engedd el magad: bátran lehetsz az, aki vagy !

Pihend ki magad !

Azután tovább mehetsz az úton, amelyre vállalkoztál. Most azonban élvezd a nyugalmat. Kerülj összhangba önmagaddal. Aki összhangban van önmagával, azt többé semmi sem zökkenti ki a nyugalmából.

Ha összhangban vagy önmagaddal, ha megleled a belső nyugalmat, eljutsz a belső harmóniára, akkor megérzed a hozzád illő életformát. Ha a belső mértéked szerint élsz, életed gyümölcsöző lesz. Teljes életet élhetsz, és mások számára is az áldás forrása leszel.

Ha felfedezzük szívünkben a mennyországot, akkor csak befelé kell fordulnunk, s máris a mennyországban vagyunk. Ez lesz a mennyei béke előize számunkra. S végre abbahagyjuk a hajszát, a rohanást.

Isten országa bennünk van, ha szenvedélyeink és érzelmeink, igényeink és kívánságaink már nem rángatnak többé ide-oda bennünket. "

Paulo Coelho

" Isten mindennap ad nekünk egy pillanatot,amikor megváltoztathatunk mindent,ami boldogtalanná tesz. S mi mindennap úgy teszünk, mintha nem vennénk észre ezt a pillanatot, mintha nem is létezne, mintha a ma ugyanolyan lenne, mint a tegnap, és semmiben nem különbözne a holnaptól.De aki résen van, az észre fogja venni a mágikus pillanatot.Bármikor meglephet minket: reggel, amikor bedugjuk a kulcsot a zárba, vagy az ebéd utáni csöndben, és a nap bármelyik percében, amelyik nem látszik különbözőnek a többitől. Mert ez a pillanat létezik, és ebben a pillanatban a csillagok minden ereje belénk száll, és segítségükkel csodákra leszünk képesek. "

A barátság értéke

Anselm Grün

" Az igazi barátság belső szabadságot jelent. Nem kell folyton mérlegelned szavaid következményét. Köntörfalazás nélkül elmondhatod, bármit érzel. Szabadon járhatsz az úton, amelyet helyesnek gondoltál. Nem kell rosszul értelmezett kíméletet tanúsítanod barátod iránt. Biztonságban érezheted magad mellette. Ehhez hozzátartozik, hogy a barátod is szabad. Az élethez szabadságra, lélegzetvételnyi időre és csendre van szükség."

" Minden barátságban ott rejlik az őszinteség és a tisztaság. Minden barátság megőriz és felragyogtat egy szikrát a valódi isteni szeretetből."

" A barátság hihetetlenül értékes.Barátságot nem lehet gyártani vagy vásárolni.A barátság mindig ajándék.A minket szerető emberek fényt sugároznak szívünkbe. A fény jelenti az életet, az üdvösséget, a boldogságot, a reményt, a szépség sugárzását.Elűzi a félelmetes sötétséget, rendbe hozza a ködös zűrzavart, elsimítja a félhomály kuszaságát."

Bízhatsz a szeretetben

Anselm Grün

" Mindannyiunkban van szeretetvágy.Vond be szeretetedbe a környezetedben lévő embereket! Merj szeretni és hagyd, hogy szeressenek! Engedd, hogy elbűvöljön a szeretet, engedd, hogy elvezessen a valódi vágyadat teljesítő legmélyebb, isteni szeretet titkához."

" Engedd, hogy szívedet megérintse a veled szembejövő vagy benned fellángoló szeretet! Maga Isten érint meg ilyenkor, és ráébreszt a tiszta és őszinte szeretetre, amelyet Ő mindenkire és mindenre kiáraszt."

" A szeretet erőt szabadít fel bennünk, lehetővé teszi számunkra, hogy felfedezzük legrejtettebb titkainkat. Üres szívünket a Fény és az Öröm otthonává változtatja."

" Ha mindazt, ami benned van, odanyújtod Istennek, átélheted az Ő feltétel nélküli szeretetét. Megtapasztalhatod gyógyító és szerető jelenlétét. Ő Beburkol és karjába zár."

Anselm Grün

" Mindegy, hogy mi okozta a bánatod, keress vigasztalást! Beszélj olyanokkal, akik megértenek. Ne temetkezz bele bánatodba, hanem tárd fel Istennek vagy a barátodnak.Vigasztalást, erőt, reményt, bizalmat nyersz általa."

Figyelmesen az élet sodrában

Anselm Grün

" Bátran állj bele az élet sodrásába! Az élet mindenütt jelen van.Körülvesz minket.Csak meg kell nyílnunk előtte. El kell fogadnunk az életet, hiszen már itt van !Érezzük át mélyen és élvezzük minden percét: ez az életöröm.Találd meg a saját erőforrásaidat, figyelj mindarra, ami előmozdítja és erősíti benned az életet, felszítja szívedben az életörömöt.Tanuld meg a létezés művészetét, a pillanat átélését. Próbáld csak meg, hogy tudatosan lassabban mégy,amikor pl. a munkahelyeden egyik irodaajtótól a másikhoz akarsz eljutni.Próbálj meg séta közben tudatosan érzékelni minden lépést, észlelni, ahogyan megérinted a talajt, és ahogy megint elszakadsz tőle. Próbáld meg,hogy lassan és figyelmesen veszed kezedbe a csészédet.Az élet művészete egészen hétköznapinak tűnhet.A helyes látásmódban rejlik a művészet, a dolgok mögé látásban, pontosabban az eseményekben rejlő öröm meglátásában. A boldogság művészetét bárki megtanulhatja, gyakorolhatja. És akár most is elkezdheted..."

Lisa Love

" A lélek azt akarja, hogy mindent, amit bevonzol az életedbe, törődéssel, tisztelettel és szeretettel fogadj. Egy a lényeg: bármilyen hivatást választasz is, viseld gondját mindannak, amit az élettől kapsz, legyen szó a testedről, a családodról, a ruháidról, a gyermekeidről, a munkádról, vagy a barátaidról.Értékeld, amid van. Légy hálás érte.És sose mulaszd el megtisztítani, megjavítani, tisztelni és élvezni mindazt, ami beáramlik az életedbe. "

Osho

" Élvezd bármit csinálsz. Ha találsz néhány barátot, aki veled élvezi, jó; ha te élvezed, az elég.Ha téged elégedetté tesz, az elég.Egyszerűen engedd, hogy az életed festmény legyen, engedd, hogy az életed vers legyen. "

Eckhart Tolle

" Bármi, amit teljesen elfogadsz, eljuttat a béke állapotába, beleértve azt is, hogy elfogadod, hogy képtelen vagy elfogadni, hogy ellenállsz. "

Lisa Love

" A lélek olyan, akár egy szerető és együtt érző barát, akihez bárhol és bármikor fordulhatsz, ha szükségét érzed. Megtanulni, hogyan beszélhetsz vele, igazán gyógyító és építő szellemi gyakorlat. "

" Jó dolog hálásnak lenni mindazért, amit az élettől kaptunk, csupán a hála nem elég, ha közben arra használod, hogy önző vágyaidat kielégítsd. "

Pierre Franckh

" Mindazzal, ami bennünk szunnyad, a külvilágban is találkozni fogunk, hiszen a külvilág csupán bensőnk tükörképe. "

" Csak akkor tudunk egy hullámhosszra kerülni azokkal a dolgokkal, amelyeket meg szeretnénk valósítani az életünkben, ha a tudatunkat céltudatosan rájuk irányítjuk. "

" A kívánt események elérése érdekében megfigyelésünk és ellenőrzésünk alá kell vonnunk gondolatainkat, érzelmeinket és meggyőződéseinket, mert MINDEN, amit gondolunk vagy érzünk, rezgésteret kelt. "

Carl August Sandburg

" Nem történik olyasmi, amit ne előzne meg egy álom."

Franz Kafka

" Ne vesztegesd az időt akadályok keresésével: lehet, hogy nincsenek is. "

Goethe

" Vágyaink a bennünk szunnyadó képességek előhírnökei."

" Nem elég a tudás, tudni kell élni is vele; nem elég az akarat, tenni is kell. "

Antoine De Saint -Exupéry

" Az életben nincsenek megoldások, csak mozgásban lévő erők.Ezeket kell előidéznünk, s a megoldások követni fogják őket."

Albert Einstein

" Egy probléma sohasem oldható meg azzal a gondolkodásmóddal, amelyik teremtette."

"Az idő korántsem olyan, amilyennek látszik.Nemcsak egy irányban halad, hanem egyszerre létezik benne a jövő a múlttal. "

" Ha Isten teremtette a világot, biztosan nem az volt a legfőbb gondja, hogy számunkra érthetővé tegye. "

" Véletlennek azt nevezzük, amikor a számításaink kudarcot vallanak. "

Buddha

" Nem vagyunk mások, csupán gondolataink eredménye. A gondolatainkkal keletkezik mindaz, ami minket alkot.Gondolataink erejével teremtjük magunk körül a világot. "

Aldous Huxley

" Az okos emberek maguk válogatják meg,milyen tapasztalatokra kívánnak szert tenni."

Goethe

" Az ember egy napon rá döbben arra, hogy az életben igazán semmi sem fontos. Sem pénz, sem hatalom, sem előrejutás, csak az, hogy valaki szeresse igazán. "

Oscar Wild

" Inkább legyél egy kis időt azzal, akit szeretsz, mint egész életedben azzal, akit csak kedvelsz. "

Lisa Love

" Az igazi együttérzés azt jelenti, hogy az ember minden bátorságát, erejét, intelligenciáját és bölcsességét összeszedve, empátiával fordul a körülötte lévő emberek szenvedése felé, elfogadja, magáévá teszi, és megpróbálja orvosolni."

Lisa Love

" A szeretet nem érzelem, hanem választás.Bár tükröződhet bizonyos érzelmi állapotokban, azokon túl létezik, a lélek birodalmában."

Lisa Love

"A szeretet olyan, akár az óceán, az érzelmek pedig a hullámok rajta.

A szeretet állandó. Annak ellenére, hogy mit gondolsz róla, sosem változik.

Minél inkább képes vagy lemerülni a hullámok alá, és összekapcsolódni a lélek szeretetével, annál inkább megtapasztalhatod a szeretet állandóságát.

És akkor nem vergődsz többé a szeretet érzelmi tapasztalásaiban, amelyek úgy jönnek-mennek, akár a hullámok."

Assisi Szent Ferenc

"Először tedd,ami szükséges,azután ami lehetséges, és máris megteszed a lehetetlent."

Henry David Thoreau

"Ami előttünk és mögöttünk áll, semmiség ahhoz képest, ami bennünk rejlik.Ha feltárjuk belső világunkat,csodálatos dolgok történhetnek."

Thomas A. Edison

"Ha mindent megtennénk, amire képesek vagyunk,valószínűleg saját magunkat is elkápráztatnánk."

Cs.Szabó VirágAlbert Einstein" Csak kétféleképpen élheted az életed.Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat.Vagy pedig abban,hogy a világon minden varázslat."A gyakorlati szeretés művészete"Ha körbenézel a világban, különös jelenséget figyelhetsz meg: az emberek pótszernek használják egymást, akárcsak a cigarettát, az alkoholt, az édességet, vagy a drogot. Saját űrjeik kitöltéséért kapaszkodnak másokba. Ez is azért van, mert nem ismerik és nem szeretik önmagukat - nincsenek tisztában isteni származásukkal. A szerelmet és a szeretetet - bár maguk sem tudnak róla -, arra használják, hogy értékesnek hihessék ezáltal saját világukat, bizonyíthassák saját maguknak, hogy méltók arra, hogy egy "idegen", egy másik létező vonzónak lássa megtestesülésüket. De ez önáltatás, hazugság, amelynek gyakori következménye a válás, az elidegenedés, a gyűlölet, a magány.
Csak a teljességét élő ember az, aki felkészült egy útitárs elfogadására, és a közös út felvállalására. Számára ugyanis nem önigazolás a másik jelenléte - hanem lehetőség a kölcsönös fejlődésre. Spirituális kaland, amely az Öröklétben szerződött felek között valósul meg, a fizikai síkon. Mellőzve a "vakság" buktatóit.
Tiszta, egyenes szövetség, két független lélek "násza" - legyen szó akár barátságról, párkapcsolatról, szülő-gyermek viszonyról, vagy bármi másról. Ajándék az önismeret jegyében, a tudatos haladásért.
Szeretni csak az tud - aki a másik lényében való gyönyörködést éli, miközben elégedettség tölti be napjait, és nincs benne hiányérzet - csak őszinte kíváncsiság és nyitottság.
Az isteni szeretetre épülő kapcsolatok sebezhetetlenek - az Öröklétre szólnak, mert a csalódás esélye sincs meg bennük.
Aki nem elvár, csak megfigyel, szemlélődik - annak az élet maga a CSODA, kérdőjelek nélkül.
Tekints rá és SZERESS. Mindenhogyan. Személyes névmások nélkül.
Csak."

Szív-sugarak

"Az egyetlen szabadság: a gyönyörködés. Az elfogadás. A másik lényének emelése saját szeretetélményünk által."

"Szabadnak lenni - és szabadon hagyni.Ez a szeretet. Idő és Tér nélkül.

"Ne akard önmagától megmenteni azt, aki szenvedni vágyik. Ezzel a döntéseit kérdőjelezed meg - a lényébe vetett bizalmadat cáfolod. "

"Ne légy hős, legfeljebb a saját életedben kísérletezz ezzel. Ez az egyetlen ugyanis, amelynek tudatos formálására jogot kaptál.Minden más szótlan tanítás, néma inspiráció legyen - lényed szabad áramoltatása által.""Mind egyek vagyunk - és mind képesek a változtatásra.Bízd a másik emberre, mikor kész arra,hogy csodát gyakoroljon...és akkor meghagytad szabadnak."

/ Szárnyas gondolatok az életről Cs. Szabó Virág bejegyzése nyomán- forrás fenypontblog.blogspot.com /

Ramesh S. Balsekar mester

" Mindenki teljesen szabadon cselekszik.Nézz azonban szembe vele: tetteid következményei fölött semmi uralmad sincsen !

Tedd, amit érzel és jónak látsz, aztán dőlj hátra, lazíts bele, és nézd meg derűsen, hogy mi lesz belőle..."

Régen ezt így hívták Indiában: cselekvés a tettek gyümölcseihez való ragaszkodás nélkül.

Deepak Chopra

A szándék és a vágy törvényeinek egyike:

" Feladni az eredményhez való ragaszkodásodat " ez azt jelenti, hogy nem ragaszkodsz többé mereven egy konkrét következményhez, és a bizonytalanság bölcsességében élsz "

Paulo Coelho

" Amikor súlyos érzelmi válságon vagy túl, ne a nehéz pillanatokra emlékezz, hanem arra gondolj, milyen jó, hogy ezt az akadályt is legyőzted.

Amikor hosszú betegségből épülsz fel, ne a szenvedésre gondolj, amit kénytelen voltál elviselni, hanem Isten kegyelmére, amely lehetővé tette számodra a gyógyulást.

Örök életedre vésd az eszedbe a jó dolgokat, amik a nehézségből születtek.

Ezek bizonyítják,hogy erős vagy, és önbizalmat adnak, hogy ezután bármilyen akadályt át tudj ugrani. "

Gárdonyi Géza

" A szeretetnek melege van a természet hidegében, világossága van az élet sötétségeiben, és a szeretetnek ajkai vannak, amik mosolyognak velünk az örömben, és lecsókolják könnyeinket a fájdalomban "

Mark Twain

" A megbocsátás az illat,amit az ibolya áraszt annak a cipősarkára, aki eltaposta.A megbocsátás a lélek nagyszerű cselekedete és bátorságra vall "

Életminőségünk javításának egyik legjobb módszere.

Cicero

" Az élet legszebb oldalát a csöndes dolgok alkotják... a boldog élethez nem kell más, csak lelki nyugalom "

Sri Sathya Sai Baba

" Missziód - amiért ma megszülettél -,hogy feláldozd egód a könyörületesség keresztjén.Isten ajándéka számodra a lehetőség,hogy embertársaid hasznára válhatsz.Szolgálj a hála szellemében, hiszen Istennek szolgálsz ezzel

Platón

" Ó, ifjak, fiatal férfiak, kik úgy érzitek,hogy az Istenek elhanyagolnak, vegyétek tudomásul, hogy ha rosszá váltok, a rossz lelkekhez kerültök; ha jóvá, akkor a jókhoz; és az életek és halálok sorozatában oly sorsotok lesz, s annyit fogtok szenvedni a hasonlók kezétől, mint érdemlitek. "

Ez a mennyek törvénye.