Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Osho a masszázsról

2020.02.14

"... A masszázs a szeretet nyelve, a szeretet szinonimája. A masszázs a Föld egyik legérzékenyebb művészete, ami olyasvalami, amit tanulhatsz és tanulhatsz, egész életedben. Ez a tanulás az egyik legcsodálatosabb dolog.

Amikor egy masszázst elsajátítasz, rájössz, hogy a munka kilencven százaléka szeretettel történik. Csak egy érintés, a szeretet érintése elég - csakúgy, mint amikor egy testben, hirtelen valami ellazul.

Amikor masszázst csinálsz, a másik személyt nem úgy kell kezelni, mint egy javítandó mechanizmust, vagy akár testet, hanem mint energiát, mint élő energiát. És akkor hamarosan úgy érzed, mintha egy hangszeren játszanál. Ugyanakkor nemcsak a személynek, hanem neked is segítséget nyújt. Amikor masszázst csinálsz, az itt és mostban vagy.
Amikor masszázst csinálsz, ne gondolj semmire. Legyen annyira a kezedben, tenyeredben és ujjaidban, hogy az egész lelked benne legyen a kezedben. És ez nem csak egy érintés. Az egész lelked behatol a másik testébe, és ellazítja a legősibb feszültségeket. A masszázst nem szabad munkának tekinteni, a masszázs játék, öröm. A masszázs folyamatában bejutsz egy másik energia áramlásába.

Soha ne masszírozz meg, olyan személyt aki nem bízik benned. Ne is próbáld meg, lehetetlen. Ha valaki kétségbe vonja - felejtsd el. Masszázs csak mély bizalommal lehetséges. Nem szabad masszázst indítani egy olyan személynek, aki nem bízik benned, mert előbb-utóbb már nem fogsz bízni magadban. Ezért ne kezelj ilyen személyt! Ők megölik a lelkesedésedet és az energiádat, ami a legnagyobb kincsed.

A masszázs nemcsak fizikai érintés. Ha energiát adsz, és ha az energia nem folyik keresztül rajtad, ha nincs energiaforrásod, akkor gyorsan elfáradsz. Ez nagyon veszélyes. Nemcsak fizikai energiát adsz, ami könnyen feltöltődik,hanem finom energiát, osztasz meg. És az a személy, akinek a masszázst adod, túl sok finom energiát vehet igénybe, ha beteg. Ha nincs állandó forrásod, akkor az energiád véget ér. Nem fog azonnal megtörténni, nem veszed észre, ha fiatal vagy. De hónapok és évek fognak elhaladni,ha nem a beáramló energiával dolgozol, az egészségedet aláásod.Ezért a masszőrnek először magán kell dolgoznia, hogy a forrásenergiából dolgozzon. Ebben az esetben a forrás, a kozmosz, az univerzum elkezd cselekedni rajtad keresztül. Olyan vagy, mint egy kút, amely minél többet ad, annál több vize van, és akkor te is virágozni fogsz.

Fontos megtanulni a masszázsod technikáját, de a lényeg az, hogy megtanuld az energiát átfolyatni magadon,a forrást kell használnod.. Ezután a technika nem fontos. Csak megérinthetsz valakit, és az energia áramlik át rajtad. Ez a masszőr számára is hasznos, mivel új, friss energiát kap.

A masszázs egy művészet, nem tudomány. És mindenki keresheti és megtalálja az utat. A személynek nagyon szabadnak kell lennie,senkitől nem félhet, nem jöhet olyan helyről ahol bántva van, szabad embernek kell lennie hogy jó masszőr legyen. A masszázs nem fagyott rendszer, nagy szabadság van benne. Tehát megtanulod a rendszereket, de használd őket saját magaddal, add nekik saját ízedet. Bizonyos korlátozott értelemben az iskolák segítenek, de ha megtalálod az utadat,senkihez nem kell hasonlítanod, szárnyalj ebben a gyönyörű művészetben.

A masszázs olyan, amit egyszer elkezdesz tanulni, de soha nem fejezed be.Ismerd meg a technikát - és felejtsd el. Ha valóban elsajátítottad a masszázst, a munka kilencven százaléka a szeretet, tíz százalék a technika.

Szóval imádkozzatok. Amikor megérinted egy személy testét,az egy imádság, mintha Isten benne lenne, és te imádkozol hozzá.

... A masszázs azt jelenti, hogy rezonanciát kapsz valaki más testének energiájával, érezd, hogy hol hiányzik az erő,hol hiányzik a gyengédség és hogy az egész ... ellentmondásos, és ettől kerül egyensúlyba. Ha a test energiáit összehangolod és zenekarrá válnak, akkor sikerül.

Kezeld testét nagyon tisztelettel. Ez az Isten oltárja, Isten temploma. Tanulj a művészetedre nagy tisztelettel, imával. Ez a fajta tanulás az egyik legcsodálatosabb dolog."