Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Örök számmisztika

2012.07.31

A személyes év kiszámítása

 

orok-szammisztika.jpg

 

Lynn Buess: Örök számmisztika c. könyve alapján (Mandala Véda Kiadó, 2006)

A személyes évek 9 éves ciklus szerint ismétlődnek. Minden alkalommal, amikor a ciklus újraindul az egyén újra és újra lehetőséget kap arra, hogy szembenézzen az egyes rezgéseknek megfelelő leckékkel, kihívásokkal. Ha valaki szembenéz a ciklus kihívásaival, és megoldja őket, új lehetőségek jelennek meg életútján. Ezzel szemben, ha valaki harcol a körülményekkel, ha nem akar róluk tudomást venni, vagy túlreagálja őket, ugyanazok a helyzetek, vagy legalábbis nagyon hasonlóak jelennek meg életében.

Személyes évünk ismerete felbecsülhetetlen értékű lehet tudatosságunk fejlődésének felgyorsításában.

Személyes éved meghatározásához add össze születési hónapod és napod számát az adott évhez.

Ha pl. január 24-én születtél, hogy megkapd személyes éved számát 2011-re add össze a születési hónap és nap számát (1+2+4=7) az év számával (2+0+1+1=4).
7+4=11 Ez a tiszta szám.
Ezt add össze újra, hogy megkapd a személyes évedet = 2

 

Egy másik példa:

 

1994-es évre egy szept. 10-es születésű egyén személyes éve= 1+9+9+4+9+1+0=33=6
Személyes év=6

 

1-es év:

A kilencéves ciklus elő éve, könnyű belátni, hogy fontos jól startolnunk! Ilyenkor kell mozgásba hozni azokat az ügyeket, ahol eredményeket akarunk elérni. A tiszta tervezés és cél részletes vizualizációja növeli a siker valószínűségét.

Ha ilyenkor késlelteted a változásokat, vagy figyelmen kívül hagyod fejlődési lehetőségeidet, az egész kilencéves ciklusból kivonod a hajtóerőt.

Ez ez év az eszmék, célok és álmok fizikai tettekké való átalakításának az ideje. Gyakran ilyenkor jönnek új lehetőségek a munkában, vagy az üzleti életben.

 

2-es év:

A 2-es személyes év 1-es évben megkezdett dolgok ápolásáról szól. Ekkor finomítod, fejleszted tovább azokat az elképzeléseket, törekvéseket, amelyeket beindítottál. Ha az elmúlt évben passzívan ellenálltál, és elkerülted az ígéretes lehetőségeket, jelentős érzelmi megpróbáltatásokra kell felkészülnöd, melyek közelebb vihetnek tudattalan blokkjaid gyökereihez.

A részletekre, az árnyalatok finomságára kell figyelned. Előtérbe kerül megjelenésed és ahogy magadat tálalod.Ugyanakkor szóbeszéd céltáblája is lehetsz, kritikus megjegyzéseket tehetnek rád hátad mögött. Az önmagaddal és másokkal való együttműködés feszült, ideje kiszélesítened baráti és kapcsolati köreidet.
Ebben az időszakban fontos, hogy olyan emberekkel legyél együtt, akik támogatnak, akikkel jól kijössz, és maguk is a siker felé tartanak. Az előző év erőteljes nyomulásával szemben ezt az évet a diplomácia és jól időzített szünetek jellemzik.

Az 1-es év a férfi, a 2-es a női energiához tartozik.

Ez az év aktiválja az intuíciót és a belső éberségbe vetett bizalmat.

 

3-as év:

A kreativitás, önkifejezés, új ötletek ideje. A művészi és esztétikai hajlamok felélednek, teremtő módon egyesülnek az 1-es és 2-es rezgés energiái.

Ez a flörtök, a romantika, a jó barátokkal való együttlétek ideje. Természetes vonzerőd fokozódik, sugárzik belőled az öröm és a lelkesedés.

Ez az időszak az írással, médiával, kommunikációval, szórakoztatással kapcsolatos, nyilvánosság előtt való szerepléssel, önkifejezési módokkal. Jellemző az otthonod csinosítgatása, szépségápolás, utazások, kényeztetés, kertészkedés.

Az ihletett önkifejezés időszaka.

Másrészt, megtapasztalhatod a másik végletet is: az önutálat, értéktelenség, kétségbeesés mélypontjait élheted át.Légy kész szembesülni ezekkel a sötét gondolatokkal és menj vissza keletkezésük forrásáig.

Kedvező időszak a hosszútávú kapcsolatok, házasság kialakításához.

 

4-es év:

Fel kell tűrnöd az ingujjat és nekigyürkőzni a feladatoknak. Az üzleti dolgok, karrier, munka kapnak fontosságot. Meg kell építened azt a szilárd talapzatot, amelyen nyugodva felkészülhetsz életterved következő lépésére. Láss neki a munkának, és próbálj meg nem panaszkodni.

Kiváló időszak új szakmai irányokba indulni. A körülmények is rákényszeríthetnek a váltásra

 

5-ös év:

Növekedés, változás, szabadság, rövidebb-hosszabb utazások, szórakozás éve. Nyisd meg magad új gondolkodásmódok és újfajta életszemléletek előtt. Lépj kapcsolatba, érintkezz különféle kultúrákhoz tartozó emberekkel.

Érzékiséged a szexualitásod felfedezésére buzdít, az öröm és megújulás lehetőségeit most megláthatod.

Testi kondíciódat, egészségedet javító alternatív gyógyító technikák megismeréséhez jó ez az időszak.

Kitűnő lehetőség a munkahelyi váltásra, előléptetésre. Érezni fogod, hogy egy kellemesebb légkörben jobban alkalmazni tudod az utóbbi időben parlagon heverő képességeidet.

Ideje elhagynod a korlátozó kapcsolataidat és körülményeket.

Élményéhséged veszélyes túlkapásokhoz vezethet: alkohol, szexualitás terén. Erkölccsel, etikával, vallással kapcsolatos leckéket kaphatsz.

 

6-os év:

Hangsúly az otthonodon, házasságodon, felelősségen, szolgálaton, áldozatokon, személyes ellentmondásaid feloldásán.Valószínűleg belső késztetést érzel mások szolgálatára.

Egyedülállók hosszú távú kapcsolatra lelhetnek.

Olyan elhatározásra juthatsz, hogy tanulmányokba kezdj.

Kevés idő jut személyes vágyaid kielégítésére. gyakran jelennek meg barátaid, rokonaid, hogy tanácsot kérjenek.

Mindig történik valami, ami a szokásosnál nagyobb figyelmet igényel: a számlák kifizetése, meghibásodnak dolgok a lakásban, problémák a rokonokkal. Sok nyűglődő házasság ér véget a 6-os évben.

Akkor éred el a legtöbbet, ha másokat helyezel előtérbe és a válsághelyzetek megoldásával foglalkozol. Ez az önzetlen szolgálat, segíteni akarás ideje. Hamis mártír szerepbe ne kerülj!

Tiszteld önmagad, bánj jól önmagaddal is, csak így tudsz másokkal is jól bánni.

 

7-es év:

Meditáció, befelé fordulás, lelassulás, tanulás, önvizsgálat ideje. Elmerülés a filozófiában, önmagam és az univerzum tanulmányozása.Pszichológia, tudomány, vallás, metafizika. A 7-es év nyugalmat hoz az előző két év felfordulása és nyüzsgése után, elvezet az élet nagy titkainak megértéséhez.

Több szempontból is magányos ez az év. tanuld meg jól érezni magad önmagaddal!

Csendre és nyugalomra vágysz, megpróbálod kizárni az életedből a zajt, harsányságot.

Megtalálod az időt tudatszinted emelésére, meghallhatod belső hangod halk suttogását. Akik előkészítették és eleget dolgoztak tudatosságuk fejlesztésén, a belső megvilágosodás áldásában részesülhetnek.Részed lehet látomásokban, feltárulkozhatnak belső értékeid.

Amikor tudati fejlődésünkben egy fokkal feljebb lépünk, ezzel párhuzamosan tudattalan motivációink egyre mélyebb tartományait is érintjük. Felszínre kerülhet az évek alatt felkavart hordalék és szemét, de ne engedd hogy megzavarja belső békédet. Hajód biztosan fekszik a vízen.

 

8-as év:

Előmenetel, társadalmi rang, pénzügyi helyzet, vezetői képességek, tekintély, hatalom üzleti érdekek témái a hangsúlyosak.

Ha a 7-es évben önmagad egységbe rendezésével töltötted az időt, most képesnek érzed magad arra, hogy megnövekedett önbizalommal és belső erővel újra belépj az élet vérkeringésébe.

A világ felismeri majd a benned rejlő képességeket, lehetőségeket, így ez az év kinevezést, szakmai előléptetést, teljesítményed elismerését hozhatja. Lassan és óvatosan haladj újonnan szerzett hatalmaddal és tekintélyeddel, kerüld a hamis büszkeséget!

Az év hozhat a tekintéllyel kapcsolatos csalódásokat is.Illetve ideje lehet kicsit meghajolni, és tanulni másoktól, lemondani a pozícióval járó dominanciáról, társadalmi hatalomgyakorlásról, tudattalan zsarnokoskodásról.

Az év a hatalom és tekintély felismeréséről, ezek helyes használatáról szól.

A pénzzel való kapcsolat különösen fontos, megfelelő szemléletmódot kell kialakítanod vele kapcsolatban, hogy megismerd a pénzügyi műveletekben megmutatkozó jogos energiacserét. Ebben az évben növelheted bevételeidet, pénzforgalmadat.
A mohósággal és etikátlanul szerzett pénz kifolyik a kezed közül.

 

9-es év:

Ebben az évben lejár egy kilencéves ciklus, lezárva egyfajta életmódot és megcsillant egy újfajta életmódra szóló lehetőséget.

A 9 mindent magában foglal, tartalmazza az összes előző rezgést, ezért változatos életesemények jöhetnek. A ciklus befejező köre ez, többnyire nem új üzlet beindításáról, munkáról, társkapcsolatról szól.

A 9 legmélyebb vágyaink és álmaink megvalósulásának száma is. Ha kellően dolgoztunk önmagunk megtisztításán, követtük személyes fejlődésünk ciklusát, a 9-es év nagy beteljesülést hozhat. Ha egyensúlyba hoztad karmikus mérleged, elvégezted amit kellett, most belekezdhetsz álmaid kapcsolatába, vagy egy csodálatos üzleti vállalkozásba.

Kiváló időszak ez a lelki önvizsgálatra, az előző évek fejlődése során felhalmozott dolgok maradványaitól való megszabadulásra, az éretlen érzelmek, negatív gondolkodás és más korlátozó viselkedésminták felismerésére. Ebben az évben lehet a legkönnyebben elengedni a negatív dolgokat, ha együttműködsz a ciklussal.

A 9-es év tele van hangulati ingadozásokkal, váratlan történésekkel. A nem működő kapcsolatoknak vége szakad.

Dr. Kézdi Andrea

Fejezetek a Titkok Könyvéből:

A sorsciklus

 

Életünk előre megírt regény? Vajon van szabad akaratunk, vagy sorsunk már a születésünk pillanatában eldőlt? Megismerhetők-e azok a törvényszerűségek, amelyek sorsunkat befolyásolják? – Megannyi kérdés, amelyet előbb vagy utóbb minden ember feltesz magának.

A legrégebbi és mindegyik közül a legtitkosabb tudomány a Numerológianemcsak megválaszolja ezeket a kérdéseket, de kezünkbe adja azt a kulcsot, amelyet okosan felhasználva megtanuljuk megérteni és felvállalni a sorsunkat. Az életünket csak a számok sorrendjében lehet élni. Fel kell vennünk az élet természetes ritmusát, meg kell éreznünk sorsunk hullámzását, és a hullámokon lovagolva kell haladnunk. Nem lehet az árral szemben úszni.

A legtöbben már megtapasztaltuk, hogy vannak időszakok az életünkben, amikor minden sikerül. Ezekre az időszakokra nem figyelünk fel annyira, mint azokra amikor semmi nem jó, nem megy a vállalkozásunk, egyetlen ötletünket sem tudjuk megvalósítani, és bénultnak érezzük magunkat. Ilyenkor megrendül az önbizalmunk, tehetetlenek vagyunk, és a legtöbben csak megjegyezzük, hogy „szegény embert az ág is húzza”.

A numerológia tudományának megismerése - bármilyen különösen is hangzik – egyfajta „receptet” ad az élethez. Megtanít bennünket arra, hogy az életünk egy természetes ciklus ritmusa szerint halad. Amennyiben kiszámoljuk, hogy éppen hol tartunk ebben a ciklusban, pontosan tudni fogjuk, hogy mit tegyünk, vagy mit ne tegyünk életünk bizonyos szakaszában.

A „szabályok” betartása megkönnyíti döntéseinket, és megtanít leküzdeni a nehézségeket,  vagy csak reményt ad azzal, hogy megtudjuk, mikor jön végre könnyebbség az életünkbe.

Mielőtt megadom a „receptet”, nézzük meg mi is az a numerológia, és mit jelentenek a számok.

A Numerológia –tudomány

A tudomány eljutott addig a döbbenetes megállapításig, hogy a teljes anyagi világunk

rezgésekből áll. (lásd: Balogh Béla: Végső valóság). Ezeket a rezgéseket, és egyben a teljes világmindenséget le tudjuk írni számokkal. A számok minőségét azonban meg kell érteni valahogyan. Kulcsokat kell keresni, olyan kifejezési eszközöket, amelyet bárki megérthet.

Sehol nem bukkantam rá a numerológia, vagy számmisztika meghatározására, ezért

megpróbáltam magam megfogalmazni:

A numerológia a számok titkos tudománya. Szemben a matematikával, amely a számok egzakt tudománya, és bizonyításokon alapulva a számokkal, mint mennyiségekkel dolgozik, a numerológia a számok milyenségét vizsgálja és empirikus, azaz tapasztalati tudomány. Ilyen módon e tudomány a számok, mint rezgések tulajdonságaival foglalkozik. Mivel a tömegek számára nem tették soha elérhetővé, csak bizonyos „körön belül” terjesztették, ezért „ezoterikus”, és mivel „titkos”, így „okkult” tudomány. A számok milyensége (rejtett jelenségei) segítségével írja le a világot, és tárja fel létezésünk titkait.

Számoljuk ki a sorsunkat!

Az önismereten kívül egy olyan „eszköz” kerül a birtokunkba a numerológia tudományának

elsajátításával, amelynek felhasználásával az egész életünket megváltoztathatjuk. A sorsunkat

fogjuk fel úgy, mint életünk vázát, mint ami megesik velünk. A sors elkeseríthet („Mivel

érdemeltem ki ezt a sok nehézséget?”), de a legjobbat is kihozhatjuk belőle az adott keretek között.

Minden ember egy adott sorsfeladattal születik, és ez a feladat a születési dátumából

kiszámítható. Ez a számítás nagyon egyszerű, mindössze össze kell adni születési dátumunk

számjegyeit az alábbi módon: pl. ha valaki 2003. 7. 16.-án született akkor 2+0+0+3+7+1+6 =

19 és az így kapott számot egyjegyű számra kell egyszerűsíteni úgy, hogy 1+9 = 10 = 1+0= 1.

Tehát a fenti napon született személy sorsfeladata (vagy ahogy mondani szoktuk a karma

száma) 1-es.

Természetesen, ha a számokat a fenti módszer segítségével egyjegyűre egyszerűsítjük, 1-től 9-ig kapjuk meg a számjegyeket. Minden szám másfajta feladatot hordoz. Vázlatosan ismerjük meg ezeket:

Az 1-es sorsszámú emberek vezetésre, önállóságra, kreativitásra születtek.

A 2-es sorsszámúaknak meg kell tanulni másokkal együttműködni, ők a társadalom

alappillérei. Rendszerint mások elképzeléseit valósítják meg.

A 3-asok képesek meglátni az élet szépségeit, jól kommunikálnak, fontos számukra a siker, de sokszor felületesek.

A 4-es ember a mindennapi gyakorlati, termelőmunkában állja meg a helyét. Két lábbal a földön álló, megbízható ember.

Az 5-ös sorsú ember szereti a kalandokat, a változatosságot. Arra született, hogy keresse a kihívásokat. Semmi nem akadályozhatja a cselekvési szabadságát.

A 6-os arra született, hogy szépséget és harmóniát teremtsen maga körül. A művész.

A 7-es sorsfeladat a gyógyítóé. Nemcsak a testnek, de a léleknek is orvosa lehet, szereti a rejtett dolgokat kutatni.

A 8-as feladata a hatalom és a pénz világában való eligazodás. Sokszor köze van az

igazságszolgáltatáshoz is.

A 9-es érdeklődése inkább a szellemiek, mint az anyagiak felé fordul. Életükkel mutatnak példát másoknak. A teljesség, tisztesség és bölcsesség jellemzi őket.

Ezek tehát azok a feladatok, aminek megvalósítására leszületünk, amit meg kellene

valósítanunk. Nyilvánvaló, hogy a „megírt sors” ellen cselekszünk, ha nem törekszünk

feladatunk megvalósítására. Például, ha egy 5-ös sorsszámú ember nem tud mozgalmas, kalandokban bővelkedő életet élni, hanem mondjuk, korán családot alapít, és szorgalmasan dolgozik egy hivatalban, biztosan boldogtalan lesz. Ha egy 2-es sorsszámú ember örököl egy céget, ahol mindennap döntéseket kell hoznia, hamarosan idegbeteg lesz.

A sors- vagy karmaszám ismerete tehát fontos ahhoz, hogy megtanuljuk magunkat olyannak elfogadni, amilyenek vagyunk. Talán ez az első lépés a boldogsághoz.


Életünk ciklusai

Azt is feltétlenül tudnunk kell, hogy életünk 9 éves ciklusokban váltakozik. A sorsciklus

azonban 18 évet ölel fel. Ami most történik velünk nagyon hasonló (természetesen nem ugyanaz!) ahhoz, ami 18 évvel ezelőtt történt velünk, és ahhoz is, ami 18 év múlva történni fog. Javaslom, hogy akinek már van mire visszaemlékezni, írja le egy lapra a születése évétől kezdve az évszámokat, kilences oszlopokba rendezve. Gondolkozzon el azon, milyen helyzetben volt mostanában egy számára fontos évben, és keresse meg a 18, 18 és fél évvel ezelőtti éveket a papírlapon. Milyen hasonlóságokat lát? Nem könnyű elsőre megtalálni az összefüggéseket. (Most, hogy ezt a cikket írom, magam is elgondolkodtam a dolgon a saját életemben, és csak nehezen jöttem rá, hogy most állok költözés előtt, és 18 és fél éve költöztem utoljára.)

Ennek a jelenségnek a tudományos magyarázata az asztrológiai megfigyeléseknek

köszönhető. Az asztrológia szótárába tartozik a Hold csomópontjainak helyzete. A Hold csomópontjait a horoszkópban a bolygókhoz hasonlóan jelenítik meg, bár nem bolygókat jelölnek. Pusztán azokat a pontokat jelölik a Hold Föld körüli mozgásában, ahol a Hold keresztezi a Föld Nap körül leírt pályáját.

Az az idő, amíg a Hold csomópontjai ugyanabba a helyzetbe térnek vissza, 18 és 19 év

közöttre tehető. A felszálló és a leszálló csomópont pontosan 180 foknyira van egymástól. 18 - 19 éves útja során a felszálló Hold-csomópont teljesen körüljárja a horoszkópot. A ciklus félútján visszafelé vándorol, és eléri azt a helyet, amit a leszálló Hold-csomópont a születés idején elfoglalt. Ez először 9 éves korban következik be. A 18 éves ciklus elteltével a felszálló Hold-csomópont visszatér a születéskor elfoglalt helyére. Erre 18 éves korban kerül sor.

Az emberi élet tehát 9 éves ciklusok szerint változik, ellenkező előjellel, mint a szinuszgörbe,

és 18 évenként kapunk emlékeztetőt a sorstól.

***

Dr. Kézdi Andrea

Fejezetek a Titkok Könyvéből

Numerológia I. Sorsciklus - részlet

Ennek a törvényszerűségnek az ismerete csak arra jó, hogy odafigyeljünk a korábbi időszak

hibáira, és próbáljunk tanulni belőle. Ami azonban tényleg megváltoztathatja az életünket az ezzel összefüggő személyes évek ismerete, vagyis annak a tudásnak a gyakorlati életünkben való alkalmazása, hogy melyik személyes évünk mire való.

Személyes év

A személyes év meghatározásához szükséges tudni, hogy életünk első éve nem az 1-es

személyes évünk. Azt, hogy milyen személyes évben születtünk ismét csak születési

dátumunkból tudjuk kiszámolni, úgy hogy az előbbi példa szerint összeadjuk a születési év,

hó és nap számjegyeinek összegét és egyjegyű számra egyszerűsítjük. Ez azt jelenti, hogy a születési személyes évünk megegyezik a sors- vagy karma számmal. Az előbbi példát figyelembe véve a 2003. 7. 16. napján született személy életfeladata, hogy az 1-es személyiségét megvalósítsa, és egyben 1-es számmal indul a személyes éveinek ciklusa is. A legtöbbünknek azonban ez nem esik egybe. Például: ha valaki 1978. 7. 22. napján született,

akkor 1+9+7+8+7+2+2= 36 = 3+6= 9. A sorsfeladata tehát 9-es és az első személyes éve is. A ciklus nála a 9. évben kezdődik.

Az adott személyes év kiszámítása mindenki számára azért fontos, mert könnyen meg tudjuk állapítani, hogy adott időszak milyen a számunkra. A számítás úgy történik, hogy vesszük azt az adott évet, amelyre kíváncsiak vagyunk, például a 2006-os évet és hozzáadjuk a fenti módon a vizsgált személy születési hónap és nap számát. Az előbbi személyt alapul véve:

2006. 7. 22. = 2+0+0+6+7+2+2= 19 = 1+9= 10= 1+0= 1. Vagyis annak, aki 1978. 7. 22. napján született, most (de csak a születésnapjától) 1- es személyes éve kezdődik. A személyes éveket születésnaptól születésnapig számoljuk és nem naptári évre. (Megjegyzem, egy komoly sorselemzésnél azért figyelembe vesszük a naptári évet is!)

Most nézzük meg, hogy melyik személyes év mire jó.

Az ember spirális ciklusokban fejlődik, és minden 9 éves ciklus más feladatot tartalmaz:

1-es év: az új ciklus kezdete, ebben az évben kell minden újat elindítani. Jó év bármilyen

vállalkozás, változás elindítására, építkezésre, házasságra. Ez az az év, amikor új életet

kezdhetünk.

2-es év: a kapcsolatok éve, érzékenység és együttműködés jellemzi. Ebben az évben lehet

folytatni az előző évben megkezdett ügyeinket, de itt már ne indítsunk új dolgokat. Ebben

az évben behajthatjuk a másoktól járó pénzt is.

3-as év: a kreativitás, a kommunikáció és az inspiráció éve. Az egyik legkellemesebb év.

A felhőtlen vidámság és a könnyed, kicsit felületes szórakozás jellemzi. Inkább a

felületes, mint a mély kapcsolatok kialakulásának kedvez. Ilyen időszakban tudunk a

leginkább csillogni, szívesen járunk szórakozni. A médiában is szerepelhetünk, aki a

kommunikáció területén akar elhelyezkedni, ebben az évben próbálkozzon leginkább.

4-es év: a kemény munka, a tanulás és a tőkegyűjtés éve. Az összes személyes év közül a

legnehezebb. Ez az időszak, amikor semmi sem sikerül. Egyedül arra jó, hogy

stabilizáljuk az eddig elért eredményeinket. Vigyázzunk, hogy ebben az időszakban ne

történjen az életünkben nagy változás sem a munkahelyünkön, sem a magánéletben, mert

hosszú ideig nem találunk sem új munkát, sem új partnert.

5-ös év: a változtatás, a szabadság és a kiszámíthatatlanság éve. Ebben az évben bármi

történhet velünk. Nem minősíthető jónak vagy rossznak. Arra kell felkészülnünk, hogy

gyorsan tudjunk reagálni az eseményekre. Az ebben az évben létesített kapcsolatok nem

tartósak. Változások lehetnek a munka és lakóhellyel kapcsolatban is. Előfordul, hogy

„világgá megyünk”, vagy extrém sportokat kezdünk űzni.

· 6-os év: a felelősség, a szolgálat, az otthon éve. Ebben az évben vágyunk a legjobban egy

igazi társra, egy igazi otthonra. Ennek okán gyakran felhagyunk a régivel. Veszélyes év

azok számára, akik meg akarják őrizni a függetlenségüket, mert olyan erős a vágy egy társ

után, hogy szívesen lépünk be egy tartós kapcsolatba. A művészi tehetség

kibontakoztatásának is ez a személyes év az ideje. Olyan erős a kreativitás iránti vágy,

hogy legalább a lakást átrendezzük.

7-es év: az öntudat és a spirituális fejlődés éve. Sok numerológus szerint ebben az évben

az ember nem csinál semmit, csak megpihen. Azt szoktam tanácsolni, hogy ezt az évet

lehet a legjobban kihasználni a tudományos kutatásokra, könyvírásra, vagy csak

tervezésre, elmélkedésre. A csendes visszavonulás és magába fordulás évét is ki lehet

használni, ha másra nem hát gondolkodjunk magunkról és a világról.

8-as év: az elismerés, a javadalmazás éve. Most jött el a pénzkeresés és az anyagi sikerek

ideje. Ki lehet tűzni a nagy célokat, és meg is tudjuk valósítani azokat ebben az évben.

9-es év: a befejezés, a megkönnyebbülés és az átalakulás éve. A ciklus vége nagyon nehéz

időszak. Meg kell szabadulnunk minden fölöslegestől, legyen az személy vagy egy rossz

fog. A 4-es után a másik nehéz év. Az vigasztaljon bennünket, hogy a következő, 1-es

évben új ciklus és ezzel együtt egy új élet veszi kezdetét.

Azt tanácsolom mindenkinek, vegyen elő papírt és ragadjon tollat! Számolja ki saját

személyes évét, és elmélkedjen egy kicsit azon, hogyan is alakult az utóbbi időben személyes

sorsa. Érdemes megnézni, mi történt 9 illetve 18 évvel ezelőtt. Jó számolgatást