Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HIT - Megtérés...

2012.11.22

 

Megnősült Nick Vujicic, a férfi, aki kéz és láb nélkül született, és aki ma világszerte rengeteg embernek igyekszik saját példájával is megmutatni, miért és hogyan érdemes élni.

Nick Vujicic végtagok nélkül is boldog ember! Nick Vujicic 1982 december 4-én született Melbournben. Első szülött gyermek volt az ő szerb keresztény családjában. Nick születési rendellenesség következtében, váll magasságban elvesztette mind a két karját, és csak egy kicsike lába fejlődött ki kettő darab újjal, ami kiáll comb magasságban. Ez természetesen sokkolta Nick szüleit annak ellenére, hogy szervezetileg teljesen egészséges volt.

Az élete nehézségekkel és viszontagságokkal volt teli. A testi fogyatékossága miatt (bár kérvényezték) Nick nem járhatott hagyományos iskolába, annak ellenére, hogy nem volt értelmi fogyatékos. Az iskolai évei alatt az ausztrál törvények megváltoztak, és Nick egyike lett azoknak a sérült tanulóknak, akiket átvettek hagyományos iskolába. Megtanult írni a bal "lábán" levő két ujjal egy speciális, a nagy lábujjára felcsúsztatott eszköznek a segítségével. Megtanult számítógépet is kezelni, és gépelni a "sarok és lábujj" módszer segítségével (ahogyan az előadásain bemutatja). Továbbá Nick képes eldobni a tenis labdát, és és telefonálni is (ezt is bemutatja az előadásokon).

nick.jpg