Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csakrák és vágygondolatok

2011.10.13

Csakrák és vágygondolatok

Sokan és sok helyen beszélnek lényünk hármasságáról.
A vallás világában ez az Atya, Fiú, Szentlélek szimbolikájában jelenik meg. Tulajdonképpen ugyan ez máshogy kifejezve, a test, lélek szellem hármassága.

A testhez kapcsolódik az egészség illetve a betegség.
A lélekhez a társas kapcsolatok.
A szellem az univerzális részünk.

 

csakrak.jpg

 


A csakra szó szankszrit eredetű és azt jelenti, hogy energia kerék. Energia pontok a fizikai testben, de az éteri testhez az aurához tartoznak. A lélek számára ez egy információs csatorna. Az éteri test a fizikai testünkhöz képest egy finomabb anyag. A fizikai test körül található, úgy is nevezzük, hogy AURA. Úgy kell elképzelni mint egy kötő szövetet ami az információt áramoltatja a test és a lélek között.
Az éteri test hét fő ponton keresztül kapcsolódik a fizikai testünkhöz ezek a pontok, vagy inkább forgó tölcsérek a CSAKRÁK. Ide kapcsolódnak az ELEMENTÁLOK (vágygonsolatok) amik a személyiségünket határozzák meg.
Az információ mindkét irányban – test és lélek – oda vissza hat. Hatás - ráhatás , hatás - ellenhatás és hatás - visszahatás formájában.
Az előző élet emlékei a kauzális testben vannak. A kauzális test ( felső szintű elme) tulajdonképpen a lélek maga.


A hét CSAKRA energetikailag egyenként kapcsolódik egy egy belső elválasztású mirigyhez, érzelmi és fizikai szinten egy egy emberi viselkedés mintához, elementálhoz, univerzális szinten pedig egy egy bolygó minőség irányítása alatt áll.

 

 

csakrak1.png


 


1- agyalapi mirigy
2- tobozmirigy
3- pajzsmirigy
4- csecsmő mirigy
5- mellékvese
6- hasnyálmirigy
7-8- ivarmirigyek

1. Gyökér-csakra, mellékvese - Mars,Plútó,Szaturnusz - Vágyak a legelemibb szükségletek kielégítésére, evés, ivás, szex. Biztonság.

2. Kersztcsonti-csakra, ivarmirigyek - Hold,Vénusz,Plútó - Vágy a népszerűség után. Ragaszkodás a kézzelfoghatóan megszerezhető dolgokhoz. Érzéki vágyak.

3. Napfonat-csakra, 6.hasnyálmirigy- Nap, Jupiter, Merkúr - Az akarat, az erő vágya. A vágyak beteljesítéséhez szükséges lelki és testi erő utáni vágy. Öröm

4. Szív-csakra, csecsemőmirigy – Nap,Vénusz, Szaturnusz - Az érzelmi vágyak. Vágy a szeretet és a gondoskodás után. Szeretet

5. Torok-csakra, pajzsmirigy – Merkúr, Vénusz,Uránusz - Az önkifejezés vágya – vágy arra, hogy meghallgassanak bennünket és vágy arra, hogy szóljanak hozzánk. Kommunikáció

6. Harmadikszem-csakra, agyalapi mirigy – Jupiter, Uránusz, Neptunusz - A gondolkodás a bölcsesség utáni vágy. Tisztánlátás

7. Korona-csakra, tobozmirigy – Szaturnusz, Neptun - üdvözülés utáni vágy. Az élet tisztelete. Hit
Amikor valaki beteg, valahol az energia áramlásban elakadás blokkolódás jön létre egy átélt trauma miatt. Minden betegség mögött lelki okok vannak. A testi tünetek a fentiek alapján mindig rámutatnak egy lelki problémára.
A vágytestek megismerésén keresztül juthatunk el önmagunk megismeréséhez. Ezeket kell megtisztítani, átalakítani, gyógyítani. A különböző technikák ebben nyújtanak segítséget.


Katona Mária

Forrás: Belső szépség